Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Az "Év pálinkája 2016" versenyt a kereskedelmi főzdéknek hirdetik meg - derül ki a kiadott sajtóközleményből. Az idén a versenyen tíz birspálinkát választottak ki, amelyekből az "Év pálinkáját" készítik. E terméket tehát valójában pálinkaházasítással állítják elő.
Az "Év pálinkája" 2016-ban a következő főzdék birspálinka-tételeiből áll:
- Márton és Lányai
- Zimek
- Nobilis
- Cruxx
- Békés
- Gyulai
- Csalló
- Schiszler
- Tokaj Spirit
- Spiritus Primus
A közlemény szerint a versenyen a pálinkákat a nemzetközi szabványok szerinti, húszpontos rendszerben bírálta a zsűri. A szakértők vakkóstolással választották ki a házasítás gerincét adó párlatot, majd ezt a többi tétel hozzáadásával egészítették ki.
A pályázatra januárig lehetett jelentkezni és mintákat küldeni. A kész terméket több hónapos pihentetés után, sorszámozott díszüvegben hozzák majd kereskedelmi forgalomba.
Magyarország pálinkafőzdéi 2011 óta készítik el az "Év pálinkáját", igazodva a Budapesti Pálinkafesztivál gyümölcs-tematikájához. A cél az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Magyarországon négy birsfajta közismert, amelyek közül a Bereczki és a Konstantinápolyi a legelterjedtebb.