1,7 milliárdért eladó a Surjány-Hús

agrarszektor.hu
Nyilvános pályázatot hirdetett a felszámolás alatt levő törökszentmiklósi Surjány-Hús Ipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonát képező vagyonelemek értékesítésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A vagyonelemek irányára áfa nélkül összesen 1,7 milliárd forint.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

Az összegért elvihető a Surjány-Hús a teljes beépített technológiával, szennyvíztisztító teleppel együtt. Az ingatlanokra és a technológiára kizárólag egyben lehet ajánlatot tenni.

Az ajánlat érvényességének feltétele 37 millió forint bánatpénz megfizetése és ennek igazolása a pályázati ajánlat benyújtásával egyidejűleg. Az ajánlatokat szeptember 23-tól október 8-ig várja a felszámoló.

A kormány korábban stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft.-t. Az öt legnagyobb magyarországi húsipari csoport közé sorolt törökszentmiklósi székhelyű Surjány-Hús Kft.-ről 2015. május 14-én derült ki, hogy fizetésképtelenné vált, a cég öncsődbe menekült. A társaság egy hónap múlva 200 ember elbocsátását jelentette be.

Az ügyvezető a társaság csődjét akkor azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem tudja felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, ugyanakkor kiszolgáltatott a multiknak, nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel.

A Surjány-Hús Kft. 1992 óta foglalkozott sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítménygyártással, húsáru kis- és nagykereskedelmével, A húsipari cég Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik meghatározó munkáltatója volt.

A felszámolás előtti utolsó rendelkezésre álló cégadatok szerint a társaság 2013-ban még 11,14 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 306 millió forint exportból származott. A cég kötelezettségei már 2013 végén meghaladták az 5,2 milliárd forintot, miközben saját tőkéje 2,8 milliárd forintot tett ki.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31