Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Bár a sertéstartásnak Németországban is nagy hagyományai vannak, az 1834-ben alapított családi feldolgozó, az ötszáz fős Rügenwalder Mühle szerint húsz év múlva a németek szinte csak vegetáriánus kolbászt és bécsi szeletet fognak enni - írja a blog.syngenta.hu. A cég termékei között már ma is szerepel a vegetáriánus húspótló, illetve a vega kolbász, sonkafelvágott és vegetáriánus szalámi. E termékeket nagyrészt tojásfehérjéből készítik, amelyet szentjánoskenyérmag liszttel és xantán gumival sűrítenek.
A sertéstartók felháborodtak a hústermékek elleni negatív kampányon, és a kolbászgyártó bojkottjára szólítottak fel. Szerintük a valódi kolbász, a bratwurst része az ország étkezési kultúrájának, és az is marad. A Rügenwalder mindenesetre új irányt követ, hiszen az első német kolbászgyártó, amely a húst egyes termékeiben tojás- illetve tejfehérjével váltotta fel.
Magyarországon is nagy hagyományai vannak a sertéshús-fogyasztásnak és a házi sertésvágásnak is. Ezért ágazati szakértők elképzelhetetlennek tartják, hogy a vegetáriánus kolbászok és húshelyettesítő termékek ki tudnák szorítanai a hagyomágyos sertéstermékeket a hazai piacról.