Lázár miatt több mint száz rendeletet módosított Fazekas

agrarszektor.hu
Több mint száz korábban megjelent agrárminisztériumi rendeletet módosított a Földművelésügyi Minisztérium (FM) amiatt, hogy január elsejétől a Magyar Államkincstár (MÁK) vált az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségévé a megszűnésre ítélt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) helyett. A módosított jogszabályokban az MVH-s szövegrészeket mindenhol a MÁK-kal helyettesítette az FM.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Összesen 104 korábbi rendeltét módosította az agrártárca annak nyomán, hogy január elsejétől megszűnt a legnagyobb agrárhivatalként működő MVH - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent minisztériumi jogszabályból. A jogutódlásos megszűntetés miatt az agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségi feladatait a Magyar Államkincstár veszi át. Ezért az FM a módosított rendeletekben az MVH-s szövegrészt Magyar Államkincstárra cserélte.

Mint ismert, az MVH az állami háttérintézményi rendszer átszervezésének részeként szűnik meg, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter készített elő. Az agrár-csúcshivatal Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, de már a megszüntetés előtt, tavaly októberben átkerült a Miniszterelnökséghez. Az akkori áthelyezést az agrárkifizetések és az átszervezési munkálatok felgyorsításával indokolta a kormány.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03