Óriási magyar siker: különdíjat kapott Széll Tamás a világdöntőben

agrarszektor.hu
A negyedik helyen végzett szerdán este a Széll Tamás-vezette magyar csapat a 30. Bocuse d'Or lyoni világdöntőjében. A csapat az előkelő helyezés mellett két különdíjnak is örülhetett az ünnepélyes díjátadón. A világ legrangosabb szakácsversenyét az Egyesült Államok csapata nyerte.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az Egyesült Államok csapata nyerte a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat a negyedik helyen végzett 1565 ponttal.

A magyaroké volt a legjobb hústál

Bár a szakácsolimpián a magyar csapat ezzel az eredménnyel 16 ponttal lecsúszotta dobogóról (a bronzérmes Izland 1581 pontot kapott a zsűritől),

Széll Tamáséké lett a legjobb hústál és a legjobb promóciós poszter különdíja a kétnapos versengést lezáró ünnepélyes díjátadón

 - tudósított az MTI.

Jó lett volna érezni a szobor súlyát, de a legjobb ötöt céloztuk be, ezt sikerült elérni.

 Azt tekintve, hogy mennyi idő alatt jutottunk el erre a szintre, egyedülálló ez a teljesítmény" - mondta Széll Tamás a helyszínen az M1 tudósítójának. A legjobb vegán tálért járó különdíjat a francia csapat, a legjobb commis-nak (segédnek) járó díjat pedig a francia séf segítője kapta.

A legjobb hústálnak járó különdíjat elnyert magyar csapat tagjai (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Az eredmény jó reklám a magyar éttermi kultúrának

A magyar vendéglátás sokat fejlődött az elmúlt tíz évben, vagyis az élmezőny, a legjobb ötven, száz étterem már magas szinten teljesít, de ez még nem igaz az összes többire. 

Magyarország már felkerült a nemzetközi gasztrotérképre, de nem a meghatározó, hanem a feltörekvő országok csoportjába sorolják,

azok közé, amelyekre már odafigyelnek, de még elsősorban a szakma, és nem az átlagos turisták"- mondta Pintér Katalin, Gerbeaud Gasztronómiai Kft. tulajdonosa a Világgazdaságnak. Szerinte a továbblépéshez idő és minőségi agrártermékek mellett az is kell, hogy bármelyik átlagos magyar falu vendéglőjében biztosan jó kiszolgálást kapjon a betérő.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. november 24. 14:02