Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A piacokon és az áruházláncokban már megjelentek a magyar primőr zöldségek. Ezek főleg a 2500-2600 hektárnyi termálvízzel fűtött üvegházból és fóliasátorból érkeznek, mint például a paprika, a paradicsom és az uborka. Ugyanakkor a hidegfóliákból is elkezdték a hidegtűrő növények szedését, a salátaféléket, a hónapos retket, a kínai kelt és a zöldhagymát is - közölte Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke.
Az elnök szerint az üvegházi és fóliás termelésnek köszönhetően a legtöbb hajtatott termékből a magyarországi termelők április közepétől november végéig folyamatosan látják el a piacot, ez 420-440 ezer tonna zöldség betakarítását jelenti évente. A magyar primőráru a kisebb szállítási távolság miatt frissebb, ezt általában az árban is tudják érvényesíteni a termelők. A magyar zöldségek aránya a fontosabb termékek, például a paprika és a paradicsom esetében húsvét után már eléri a 60-70 százalékot a primőrök között, május elejére pedig a 80-90 százalékot.