Nem kegyelmez a NAV: húspiaci áfacsalókra csaptak le

agrarszektor.hu
Nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy testvérpár ellen, akik húsüzemet és boltokat üzemeltetve 86 millió forint áfát csaltak el. Költségvetési csalás miatt indult eljárás.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A gyanú szerint a férfi testvérpár főként Ausztriából és magyar beszállítóktól szerezte be a húsárut, majd azokat papíron román, angol és szlovák cégeknek értékesítette. A valóságban az árut belföldön adták el, így spórolták meg maguknak a belföldi értékesítés után fizetendő áfát - írja közleményében a NAV.

A Komárom-Esztergom megyében húsüzemet és boltokat üzemeltető elkövetők összesen 86 millió forint áfát csaltak el. Az akcióban a pénzügyi nyomozók 42 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat foglaltak le, a két gyanúsított mellett 15 tanút is kihallgattak. Az okozott kár megtérülése érdekében 243 millió forint értékben zárolták az érintett cég, illetve a gyanúsítottak ingatlanjait, vagyontárgyait, köztük 8 millió forint készpénzt.

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság revizorai foglalkoztatotti, leltár- és online pénztárgép ellenőrzést végeztek, míg Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a húsok követhetőségét vizsgálták. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?