Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A törvényalkotási bizottság a fideszes Balla György kezdeményezésére szavazta meg az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz szóban ismertetett módosító indítványt. Balla György indoklása szerint a már ötszázalékos áfakulcs alá tartozó sertéshús mellett célszerű ugyanebbe a körbe sorolni "a házi sertés élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékét és belsőségét, frissen vagy fagyasztva". A képviselő "a szívpörkölt" érdekében arra kérte a képviselőket, hogy támogassák a javaslatát.
Az intézkedésnek kétmilliárd forintos költségvetési kihatása van - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára. Az MSZP és az LMP további élelmiszerekre javasolta kiterjeszteni az ötszázalékos áfakulcsot, amit Tállai András azzal utasított el, hogy a szocialisták javaslata 100 milliárd, az LMP-é 170 milliárd forintba kerülne és ezt nem bírná ki a költségvetés.
Azokra az ellenzéki felvetésekre, hogyan tudja azonnal megmondani az államtitkár egy szóban elhangzott módosító javaslatról, hogy az mennyibe kerül, Tállai András közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az áfacsökkentés lehetőségéről. Hogy a sertésbelsőség áfahatását fejből megmondja egy NGM-s munkatárs, nem olyan meglepetés - tette hozzá.
Gőgös Zoltán (MSZP) a többi között szorgalmazta az UHT-tej áfakulcsának 5 százalékra való csökkentését. L. Simon László (Fidesz) azon a véleményen volt, hogy hosszabb távon nem lehet magasan tartani az UHT-tej áfáját. 2019-ben erre a kérdésre érdemes visszatérni - tette hozzá.