Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Idén nyáron is lesz olyan nagy hazai gyártó, amely sörkülönlegességgel, friss ízvilággal célozza meg a magyar fogyasztókat: a Dreher ma mutatta be új, felsőerjesztésű Pale Ale-jét.
Az ale típusú sörökben az élesztőgombák az erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére. Az erjesztést a lagerekhez képest magasabb, 15-21 fokon végzik - mondta el a termék bevezető sajtótájékoztatóján Séra Péter, a Dreher sörtermelési főmérnöke.
A szakember hozzátette: az új sör ízérzete komplexebb, markáns komlókeserűséget és virágos, citrusos hidegkomlózást lehet érezni benne. Kétféle árpamalátát és háromféle komlót használnak a gyártás során: Kazbek, Citra és Chinook komlóval készítik a sört, a tradícionálishoz legközelebb álló hidekomlózásos technológiával. A sör egyik érdekessége, hogy a fejlesztésbe a szokásosnál intenzívebben bevonták a fogyasztókat, próbagyártásokat készítettek, amelyek folyamatos fogyasztói tesztelésen mentek keresztül.
A sörgyártó ugyanakkor nem kockáztat nagyot az új termékkel: mint elmondták, a Pale Ale áll a legközelebb a Magyarországon legnépszerűbb láger sörök ízvilágához az ale-k közül. Mint azt az agrárszektor.hu megtudta, a termék csapolva és palackosan, HORECA-forgalmazásban (éttermekben, szórakozóhelyeken) a boltokban pedig palackosan és dobozosan is kapható. A termék ára valamelyest a klasszikus Dreher lager fölé lesz pozicionálva.
A Pale Ale-t Budapesten, Kőbányán gyártják, szinte kizárólag magyar alapanyagokból (a gyárnál az árpamaláta 95%-ban hazai forrásból származik.