A Gyermelyit is meglepte az idei időjárás

agrarszektor.hu
Jóval elmaradt az idei búza minősége a megszokottól a Gyermelyi Zrt-nél is, és a termésmennyiség is csak közepesre sikeredett. A szélsőséges időjárás azonban nem minden gabonánál tett keresztbe, mivel a vállalat repcéből rekordmennyiséget takarított be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az idei év szélsőséges időjárása komoly meglepetést okozott a Gyermelyi Zrt. 8700 hektáros saját növénytermelési ágazatában is, ahol a cég a tésztához szükséges alapanyagokat is megtermeli - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Tóth Béla, a vállalat elnöke a 13. Coop Rally-n. A búza közepes termést hozott, és a minőség is jócskán elmaradt a megszokottól. Érdekes, hogy a takarmányárpa nagyon visszaszorult, ezért idén érezhetően megnőtt a kereslet iránta. A repce viszont rekordtermést produkált, miközben a tavaszi vetésű növényeknél a nagyon meleg április és a nagyon száraz május látványosan nehezítette a kelést.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A fejlesztésekkel kapcsolatban az elnök elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb feladatuk a legutóbb épült gyáruk tésztakapacitásának kihasználása, amelyhez exportpiacot kell szerezniük, mivel a belföldi értékesítés várhatóan nem bővül. A keleti és a nyugati piacokra egyaránt exportál a Gyermelyi Zrt., bár a tészta nem olyan termék, amelyet érdemes túl messzire szállítani - fogalmazott Tóth Béla.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


A magyar élelmiszeripar évek óta problémákkal küszködik és nehezen tud teret hódítani Nyugat-Európában. Az elnök szerint ennek az az oka, hogy a rendszerváltáskor nagyon nagy lemaradásba került Magyarország, az igazi fellendüléshez pedig még nem telt el elegendő idő.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?