Bemutatták az új védjegyrendszer emblémáit: ez lesz a minőség garanciája

agrarszektor.hu
Sok-sok védjegy forog a piacon, amelyekre már nem is nagyon figyelünk. A kormányzat arra törekszik, kevesebb, de világosabb jelzést adjon a fogyasztóknak arról, hogy melyik élelmiszer finom és biztonságos. Ennek érdekében egy kétszintű védjegyrendszert vezetne be.

Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!

Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Nébih eredményes munkájának köszönhetően a biztonságos élelmiszer mára alapelvárás lett. A védjegyekkel túlzsúfolt piacon azonban a magyar vásárlóknak szükségük van segítségre, ezért van igény egy olyan védjegy létrehozására, amely valódi garanciát biztosít a minőségre. Egy egyértelmű jelképre, ami a kiemelkedő minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a piaci kínálatban szereplő más termékektől - hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a védjegybemutató sajtótájékoztatón.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az agrártárca államtitkára a sajtótájékoztatón ismertette a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszert, mely a termelőket, az előállítókat, a feldolgozókat, a forgalmazókat és a vásárlókat egyaránt érinti. A védjegyrendszernek két fokozata lesz. Az első az "alapszint", melyre bármely előállító pályázhat, aki a vonatkozó uniós rendelet alapján e körbe tartozik és rendelkezik FELIR azonosítóval. Tehát mezőgazdasági termelők, kistermelők, élelmiszer-előállítást, -feldolgozást végző kis-, közepes és nagyvállalkozások, valamint sajátmárkás termékeket forgalmazó élelmiszer-kereskedelmi vállalkozások.

A második, "arany fokozat" esetében további független, a termék élelmiszer-biztonságára, minőségére, kedveltségére vonatkozó vizsgálatok alapján nyílik lehetőség a legkiválóbb termékek külön jelölésére. A szakemberek egy termékmustra során fogják összehasonlítani a vásárlói közönség számára elérhető készítményeket. Erre a fokozatra a legjobban szereplő termékekkel lehet majd pályázni és használatára 3 évig lesznek jogosultak az előállítók.

Forrás: AM Sajtóiroda

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állattenyésztés

Ki szeretne drágább csirkét venni?

A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Kistermelőknek és fiatal gazdáknak most 50% kedvezménnyel! Decemberben ismét Agrárszektor konferencia!
EZT OLVASTAD MÁR?