Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Nádudvari Élelmiszer Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, mely a Nagisz-Hage cégcsoport, a régió meghatározó mezőgazdasági integrációjának a tagja. A Nádudvari Élelmiszer Kft. termékpalettáján több, mint 100 féle termék szerepel, a Nádudvari túrótól kezdve az E-mentes tejtermékeken át húskészítmények és mirelit termékek, köztük a legújabb fejlesztésű gombócok és túrófánkok. A tejüzemben évi 30 millió liter tejet dolgoznak fel, mely 100%-ban magyar tej. A feldolgozott tej teljes egészében a Hortobágy körüli régió termelőitől származik, fele saját tehenészetből, így a tejtermékek nagy része a szántóföldtől az asztalig zártkörű integráció keretében készül.
Míg korábban a tejtermékek adták az árbevétel nagy részét, mára a beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a hús és a mirelit termékek is egyre nagyobb súllyal képviseltetik magukat az összforgalmon belül. "A körözött mellett, mellyel piacvezetők vagyunk, számos termékkategóriában meghatározó szereplői vagyunk a piacnak, mint például a túró, debreceni kolbász, panírozott termékek, mirelit gombócok. Számos területen szoros együttműködésünk van a Coop lánccal, több saját márkás terméket is gyártunk, így például a Coop kefir, joghurt, sajtkrém, bécsi virsli, panírozott csirkecomb filé vagy panírozott trappista sajt" - írják a közleményben.
Mint írják, a növekedéshez az alapot a 2017 évben elkezdődött technológiai korszerűsítési program biztosította, melynek keretében közel 2,9 milliárd forintos beruházást hajtottak végre. A beruházások mindkét üzemet érintették: a hús- és panírüzemben kapacitásbővítő és csomagolás korszerűsítő beruházások valósultak meg, valamint új technológiai berendezések beszerzésével a termékkínálat bővítésére is lehetőség nyílt. A húskészítmények esetében a kapacitás megduplázása mellett a termékek szavatossági idejének növelésére és a pácoló üzem korszerűsítésével a szalonna portfolió bővítésére is sor került. A mirelit termékek esetén a kapacitás növelés mellett a sütést nem igénylő konyhakész panírozott hústermékek kerültek bevezetésre, valamint mirelit termék szortimentünket kiegészítettük a desszertekkel: a gombóc, nudli és túrófánk a megszokott magas Nádudvari minőséget képviselik, miközben a klasszikus magyar ízvilágra emlékeztetnek.
A tejüzemben az idei évben a nádudvari "rögös" túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártás kapacitását növeltük meg. A tejüzemi beruházás keretében a nagy hagyományokkal rendelkező Nádudvari rögös túró egyedi gyártástechnológiáját modernizáltuk, melynek eredményeképp a Nádudvari túró Magyarország legmodernebb gyártósorán készül, és megfelel a legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek is. A szortimentet a fogyasztói elvárásoknak megfelelően 2019-ben laktózmentes és sovány változatokkal bővítjük. A beruházás további célja volt az élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése, az energetikai rendszer korszerűsítése, a további termékfejlesztések elősegítése, és - alkalmazkodva a gazdasági környezet kihívásaihoz - a termelés hatékonyság és létszám hatékonyság javítása.
- jegyzik meg a közuleményben.