Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Laczkó Gábor, a Törley főborásza így nyilatkozott a szőlőültetvényeikről. "Korai lenne még megmondani, milyen évjárat lesz az idén illetve, hogy milyen lesz az idei termés minősége. A kora nyári sok csapadék a mi munkánkat sem könnyítette meg, de új telepítéseink és nem szegmentált, jó fekvésű birtokszerkezetünknek köszönhetően a kihívásokra időben reagáltunk, így jó állapotban vannak a szőlőültetvényeink. A technológiai érettséget nem csak fajtánként, táblánként határozzuk meg, hanem külön-külön csendes és pezsgő alapboraink esetében." - írja közleményében a Törley.
A Törleynél augusztus harmadik hetében jött el az a pillanat, amikor el lehet kezdeni szedni a korai érésű Irsai Olivért. A fajta azonban magas cukorfokot, a boroknál elengedhetetlen szintű savtartalom mellett nehezen ér el, így abból díjnyertes bor készítésének origója a megfelelően telepített és karbantartott ültetvény, a jól meghatározott időpontban végzett, gyors szüret, majd a reduktív feldolgozás.
Laczkó Gábor elmondta, az Irsai Olivér szüretét követően bevárják a többi fajtát; a zenitet; a muskotályt, a chardonnayt, a sauvignon blanc-t vagy a rajnai rizlinget és az olaszrizlinget. A szüret során a legnagyobb kihívást a különböző fajták összehangolása jelenti figyelembe véve a területi és logisztikai sajátosságokat. A főborász szerint az lenne az ideális, ha mostantól kezdve három-négy héten keresztül egy picit szelesek, de alapvetően melegek lennének a napok.