Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Nemzeti színű zászlócskával kell jelölni a sertéshús származását a húspultban a nagyobb boltokban januártól egy - írja a Blokkk.com-ra hivatkozva a HVG. A január 15-én hatályba lépő jogszabály a nem előrecsomagolt, friss vagy hűtött sertéshúst érinti, amelynek kiskereskedelmi értékesítésekor a származási országot jól látható módon fel kell tüntetni a húspultban.
A jelölést egy uniós rendelet írja elő, amely rendelkezik arról is, hogy az ország nevét világos alapon sötét színnel kell kiírni, és hogy a 200 négyzetmétert meghaladó üzletek esetében legalább 5x3 centis zászlót is el kell helyezni a terméknél, ha a származási helyet jelölik, és legalább 4X2,5 centisnek kell lenni, ha az állattartás és a vágás helyét is feltüntetik. Olyan sok helyen azért nem fogunk látni zászlócskákat, hiszen a diszkontok legtöbbjében nincs húspult, a hentesüzletek átlagos alapterülete pedig 52 négyzetméter.
Van egy másik, kevésbé látványos, ám annál fontosabb változás is a rendeletben: a végső fogyasztó számára kínált, nem előrecsomagolt friss hús esetében - a fagyasztott hús kivételével - a fogyasztót kötelező tájékoztatni arról, ha az adott terméket korábban már fagyasztották. Ez azért hasznos, mivel az élelmiszerek újrafagyasztása kimondottan veszélyes.