Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Korábban az eltarthatósági adatok körülbelül 21 és 28 nap között változtak, de a walesi feldolgozóktól származó adatok megerősítették az ez év során tapasztalt 16%-os javulást, így az eltarthatósági idő átlagosan 33 napra nőtt, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. Néhány külföldi termelő az utóbbi években úttörő szerepet játszott a bárányhús eltarthatósági idejének meghosszabbításában. Ennek az újításnak, javulásnak a lekövetését kulcsfontosságú tényezőnek tekintik Nagy-Britanniában is, amellyel fokozhatják a "Welsh bárány" versenyképességét a hazai kiskereskedelmi piacon, valamint elősegíthetik új export megrendelők érdeklődésének a felkeltését egyaránt.
A HCC az ellátási lánc minden szakaszában azon dolgozott, hogy minél rugalmasabbá tudja tenni az eltarthatósági időszak hosszát. Képzési tanfolyamokat szervezett a gazdálkodók számára, melynek keretében bemutatásra kerültek az állattenyésztésben alkalmazott jó gyakorlatok, ajánlott eljárások, valamint együttműködött a feldolgozó üzemekkel a vágóhidak, a daraboló üzemek működésének továbbá a szállítás fejlesztésének érdekében.
- mondta Gwyn Howells, a HCC vezérigazgatója.
Az eltarthatósági adatok némileg eltérést mutatnak a darabolt áruk között, néhány termék eltarthatósági ideje azonban most már jóval hosszabb, mint egy hónap. Továbbra is kiemelte, hogy ez nagy segítséget jelent az új exportvevők vonzásában, egyúttal elősegíti, hogy az ágazat képes legyen egész évben folyamatos kínálatot biztosítani a kiskereskedők számára Nagy-Britanniában.
Továbbra is szoros együttműködésben dolgoznak a walesi feldolgozókkal, és a munkát a walesi bárányhús-minőségi projektjükön keresztül folytatni kívánják, amely projekt részét képezi az EU és a welsh-i kormány által támogatott Red Meat fejlesztési programnak. A HCC-nek tehát szándékában áll folytatni a már megkezdett fejlesztéseket, abban a reményben, hogy az elkövetkezendő években még jobb eredményeket érnek el.