Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Soproni egy olyan pillanatban rukkolt elő az Óvatos Duhaj sorozat legújabb sörével, az Óvatos Duhaj Búzával, amikor a sörivók érzékelhetően szomjaznak az újdonságra. A sörfogyasztás spektruma az elmúlt esztendőkben látványosan szélesre tárult Magyarországon, és ezen a skálán immár a belga búzasörnek is ott a helye. A "belga sör" kifejezés önmagában is olyan hatalmas birodalmat jelöl a sör-univerzumban, hogy külön útikönyvet érdemelne, a belga búzasörök jórészt még felfedezésre váró világához pedig különösen jól jön az útmutatás. A búzasörről sokan automatikusan Németországra asszociálnak, pedig a belga búzasör-vonal legalább annyira patinás, mint a német. Belgiumban 400 éve főzik azt a könnyű, világos, fűszeres ízű sört, amely a '90-es évektől világszerte látványosan tör előre a népszerűségi listán, és amely a Soproni jóvoltából most Magyarországon, hazai színekben is hozzáférhetővé válik.
A búzasör természetesen nem kizárólag búzából készül. Az elnevezés arra utal, hogy az árpamaláta mellett búzát és búzamalátát is felhasználnak a sörmesterek. A búza - az árpához képest - nem csak több napfényt jelent, hanem több keményítőt, sikért és szén-dioxidot: ha a sör folyékony kenyér, akkor a búzasör egy frissen sült, könnyű, világos héjú cipó, a belga búzasör pedig ennek is a fűszeres változata. Amíg a német búzasör ízvilágát döntően a készítéséhez felhasznált gabona határozza meg, a belga, és így az Óvatos Duhaj Búza is - elsősorban a hozzáadott citrusféléknek és fűszernövényeknek köszönhetően - gazdagabb, édesebb, karakteresebb.
Több száz éve komló helyett még különböző fűszer- és gyógynövényeket használtak a sörfőzők a belga búzasörök készítésekor. Ezt a hagyományt eleveníti fel a legújabb Óvatos Duhaj sör, amely már illatával is a nemes eredetre utal, citrusossága és fűszeressége pedig tökéletes ízharmóniát alkot.
- fogalmazott Lados Péter, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.
Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketingigazgatója elmondta, hogy a Soproninál az a titok, hogy olyan sörkülönlegességeket készítenek, amelyeket a fogyasztók hiányolnak a piacról, vagy olyanokat, amelyeket még kevéssé ismernek, de a cégnél tudják, hogy az emberek szeretni fogják ezeket. A legfontosabb visszajelzés ugyanis mindig a fogyasztóké, hangsúlyozta a szakember. Balogh Barbara beszélt arról is, hogy a magyar sörkedvelők szeretik a búzasöröket, de jócskán tartogat még izgalmakat számukra a kategória.
Az Óvatos Duhaj portfólióval a gyártó ezt a küldetését kívánja teljesíteni: új sörtípusokat ismertet meg a fogyasztókkal, de csak lépésről lépésre, megfontoltan, a legextrémebb ízek felvonultatása nélkül. Az október elején polcokra kerülő sör az ismert dizájn-elemeket a belga búzasörök jellegzetes kék színével ötvözve tűnik majd fel. A Soproni Óvatos Duhaj Búza 5%-os alkoholtartalommal, üvegben és palackban is elérhető lesz.