Új sört dobott piacra a Soproni: a napokban kerül a boltokba

Új sört dobott piacra a Soproni: a napokban kerül a boltokba

agrarszektor.hu
Malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú, üde hoplager, Cserjés László sörfőző alkotása jelenik meg a napokban az üzletekben, mint a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek legújabb tagja, az immár második alkalommal rendezett amatőr sörfőzőverseny győztes söre. A Soproni a házi sörfőzés, a sörkülönlegességek és a sörkultúra népszerűsítése érdekében hirdette meg a megmérettetést, és ahogy korábban, a győztes recept alapján a Soproni Sörgyárban készült új sörkülönlegesség ismét dobozba került: a Soproni Óvatos Duhaj Hoplager február közepétől kapható a boltokban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Február közepétől vásárolható meg a hazai boltokban a II. Soproni Sörverseny győztesének, Cserjés Lászlónak a receptje alapján készült sör, a Soproni Óvatos Duhaj Hoplager - írja közleményében a Heineken Hungária. A házi sörfőzés és a sörkülönlegességek népszerűsítését célul kitűző sörverseny győztese számára rendkívüli élmény volt a Soproni Sörgyár profi sörfőzőivel közös munka, és nagyon büszke arra, hogy egy valódi termék lett a receptjéből, hiszen László számára ez már több mint hobbi: fő állása mellett sörfőző diplomát is szerzett.

Ezúttal 26 lelkes házi sörfőző remekei közül választotta ki a szakmai és fogyasztói zsűri a legjobb hoplagert: azt, amelyik a leginkább felelt meg a versenykiírás kívánalmainak, vagyis "ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket". A zsűriben a szakma képviselői - többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor az Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Rebák Tibor sörfőző, a BPBW Budapest Beer Week főszervezője és a Dealbreaker alapítója, Lados Péter a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere - mellett, szép számmal foglaltak helyet maguk a fogyasztók is.

Forrás: Heineken Hungária

Cserjés László alkotása a legismertebb és legnemesebb virágos, citrusos és gyümölcsös ízű német komlófajtákat kombinálta újvilági fajtákkal. Az eredmény egy könnyen fogyasztható, 4,5 százalékos alkoholtartalmú, üde és gazdagon aromás láger lett. A Soproni Óvatos Duhaj Hoplager nagyüzemi receptjét a győztes a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével közösen dolgozta ki.

Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legismertebb és legkedveltebb sörmárkájának újabb változata az én közreműködésemmel készült el. Különösen értékesnek látom azt a tapasztalatot, amit a Soproni Sörgyár sörfőzőmesterével való közös munka során szereztem. A gyártási folyamat megtervezésének, a receptúra megalkotásának minden egyes fázisában részt vehettem, ami azon kívül, hogy nagyszerű szakmai kihívást jelentett, igen megtisztelő is volt számomra. Példaértékűnek tartom a kezdeményezést, amelyben egy profi sörgyár és egy otthoni sörfőző működhetett együtt

 - mondta el Cserjés László, a II. Soproni Sörverseny győztese.

Forrás: Heineken Hungária 
Örömmel tapasztaltuk, hogy tavaly is fokozott érdeklődés övezte a versenyünket az amatőr sörfőzők és a fogyasztók körében. Okkal feltételezhetjük, hogy a verseny valóban pozitív hatást fejtett ki a hazai sörkultúrára, és örömet, izgalmat tudott vinni a sok ember hétköznapjaiba. A versenynek köszönhetjük azt is, hogy mostantól a Soproni Óvatos Duhaj termékcsalád a lágerek kedvelőinek is kínál sörkülönlegességet

 - mondta Németh Blanka, a Soproni márkamenedzsere.

Habár a felsőerjesztésű sörök növekvő népszerűségnek örvendenek, mégis a legtöbb az alsóerjesztésű láger sörökből fogy Magyarországon: a hazai piac 90 százalékát ez a sörféleség adja. A hoplager azért különleges, mert főzése során - a modern IPA-k mintájára - a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak az italban, miközben a megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromák keletkeznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?