Döbbenetes pénzt spórolnak a sör vizezésén - kiakadtak a vevők

Döbbenetes pénzt spórolnak a sör vizezésén - kiakadtak a vevők

agrarszektor.hu
A Grolsch Premium Pilsner alkoholtartalmának csökkentése felháborodást váltott ki a sörkedvelők körében. Az anyavállalat, az Asahi UK döntése mögött az Egyesült Királyságban bevezetett új adószabályok állnak, amelyek az alkoholtartalom alapján határozzák meg az italok adózását. A változtatás jelentős megtakarítást jelent a cégnek, azonban a fogyasztók elégedetlenségét váltotta ki - tudósított a Mirror.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A döntés hátterében az augusztusban életbe lépett új adórendszer áll, amely szerint a 3,5% alatti alkoholtartalmú italok alacsonyabb adókulccsal adóznak. A The Grocer szaklap becslése szerint ez a lépés 23 penny jövedéki adó megtakarítást jelent az Asahi UK számára minden eladott 440 ml-es Grolsch doboz után.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nem örülnek a vevők

Egy felhasználó így fogalmazott: "Egy újabb, egykor tisztességes sört tettek tönkre a könyvelők és az adóhivatalnokok. Néhány évvel ezelőtt nagyon szerettem a régi 5,0%-os Grolschot csapoltan. Pontosan kinek is szólnak ezek a 3,4%-os sörök?"

A Grolsch nem az egyetlen érintett márka. Több népszerű sör, köztük a Dark Star Hophead, a Carlsberg Danish Pilsner, a John Smith's Extra Smooth és a Bud Light is hasonló változtatásokon ment keresztül az elmúlt időszakban.

EZ IS ÉRDEKELHET

Beleállnak a döntésbe

Az Asahi szóvivője a The Grocer-nek nyilatkozva védelmébe vette a döntést: "Hosszas elemzést követően úgy döntöttünk, hogy a Grolsch-t új, 3,4%-os ABV-re alakítjuk át, amely az év elején került piacra. Biztosak vagyunk benne, hogy ez még mindig egy kiváló prémium sört eredményez, amely a fogyasztók széles körét vonzza".

Tavaly közel 229 millió korsónyi 3,5% alatti alkoholtartalmú vagy alkoholmentes sört vásároltak az Egyesült Királyságban, ami a piac megduplázódását jelenti az előző évhez képest.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?