Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek

Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek

agrarszektor.hu
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legnagyobb élelmiszeripari vállalatok levelükben külön felhívták az Európai Bizottság figyelmét a tyúkok helyzetére, hiszen ezeket az állatokat sok esetben rendkívül szűk és sűrűn elhelyezett ketrecekben tartják. A levelet többek között olyan vállalatok is aláírták, mint például az Aldi Nord, Inter Ikea, Nestlé, Jamie Oliver Group - írja a Poultry News. Kihangsúlyozták azt is, hogy a tojótyúkok túlzsúfolt ketreceinek fokozatos kivonása üzleti szempontból is fontos, különösen az EU-ban. 

Ezen kívül kimondták, hogy a ketrecmentes rendszerek egyre szélesebb körben terjednek el, gazdaságilag jól működnek, de ami még ennél is fontosabb, hogy jobb életfeltételeket biztosítanak a tyúkoknak. Továbbá, a jelenleg még előkészítés alatt álló állatjóléti jogszabályok felülvizsgálata ideális lehetőség arra, hogy az EU egész területén megszüntessék a ketrecek használatát az állattenyésztésben.

Készek és hajlandóak vagyunk megosztani a szakértelmünket, és együttműködni a cél elérése érdekében

- fogalmaztak levelükben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06