Kiderült: rengeteg magyar élelmiszer kaphatja meg hamarosan az új szupervédjegyet

Kiderült: rengeteg magyar élelmiszer kaphatja meg hamarosan az új szupervédjegyet

agrarszektor.hu
A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A KMÉ-védjegyrendszer folyamatosan fejlődik, ezért egyre nagyobb ütemben igényli a digitális lehetőségek kihasználását. Ennek jegyében fejlesztették ki azt a Nébih szakrendszereivel együttműködő pályázói és ügyintézői felületet, amely hatékonyabbá, átláthatóbbá, gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi a pályázás folyamatát az élelmiszer-előállítók számára - olvasható a hatóság honlapján. Az innováció fő szakmai célja az volt, hogy a KMÉ-hez kapcsolódó pályázatok elektronikus beadását támogassa, valamint a pályázatelbírálás teljes folyamatát - egészen a szerződéskötésig - segítse. Az online rendszer további ügyfélközpontú fejlesztések lehetőségét is magában hordozza.

Megújult a KMÉ hivatalos weboldala is. A védjegyrendszer elsőszámú tájékoztató felülete új, átláthatóbb struktúrát kapott, mindezt friss, modern design-ba öntve. A honlap két fő szegmensre épül, a vásárlókat és az előállítókat megcélozva. Az érdeklődők informatív, átlátható, naprakész és teljes körű tájékoztatást kapnak, képviseljék akár a keresleti, akár a kínálati oldalt. A honlap mellett ezentúl a közösségi média különböző felületein is rendszeresen megjelennek majd a KMÉ védjegyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivaló, aktualitások, vásárlói és pályázói hírek.

Mostanra a termékek előállítói, forgalmazói három termékkörön belül (tej és tejtermékek, húskészítmények, friss húsok) tizenhat kategóriában pályázhatnak a védjegyre. A nyár folyamán újabb pályázati lehetőségek nyílnak friss hús és tejtermék kategóriában, de további jelentős élelmiszeripari termékkörök (például liszt, száraztészta) esetében is várható bővülés.

A Nébih minden érintett magyar márkatulajdonost (gyártót, forgalmazót) biztat a pályázásra, hiszen a kiváló minőségű termékek már most is megtalálhatók a boltok polcain. A KMÉ pedig ezt tanúsítani is tudja. További információk az alábbi oldalakon találhatóak:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?