JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
A KOMETA kaposvári telephelyén 30,81 milliárd forint értékű infrastruktúrafejlesztésbe kezdett - írja közleményében a cég. A termelőkapacitás bővítése során a készítménygyártáshoz és a húsfeldolgozáshoz kapcsolódóan nagy volumenű gépbeszerzés valósul meg, új hűtőház, szalámi szeletelő épül, és bővülnek a csomagoló- és raktárfunkciók. A versenyképesség- és hatékonyságnövelő beruházás 35,3%-át a magyar állam biztosítja vissza nem térítendő EKD támogatás keretében. Az építési munkák 4 ütemben valósulnak meg. Az első ütem építési engedélye már rendelkezésre áll, a kiviteli tervek készítése és a kivitelező cégek előzetes kiválasztása zajlik.
A beruházással a cég termékportfóliójában hangsúlyosabbá válnak a csomagolt és kényelmi termékek, illetve az exportpiaci pozíció még tovább erősödik. Az előzetes adatok szerint a KOMETA tavaly közel 58,2 milliárd forint árbevételt realizált, az export aránya 44% volt, közel 71 ezer tonna húst dolgozott fel, és több mint 800 munkavállalóval Kaposvár és Somogy megye egyik legnagyobb munkaadója.
- mondta Giacomo Pedranzini, a KOMETA ügyvezető igazgatója.
A KOMETA 2022 februárjában, elsőként az európai húsipari vállalatok között 12 milliárd forint névértékű zöld kötvényt bocsátott ki az MNB NKP keretében, amely ugyancsak hozzájárul fejlesztési céljai megvalósításához. A kapacitásnövelésre irányuló beruházások során a környezetvédelem változatlanul kiemelt jelentőséggel bír, így pl. olyan csomagológépet vásárolnak, amely újrahasznosítható műanyagot használ. A vállalat célja, hogy a tervezett energiahatékonysági fejlesztések révén 5 éven belül 30%-kal csökkenjen az egy kilogramm termékre vetített CO2-kibocsátása, illetve keresik a megoldásokat arra, hogy a termelési hulladékuk nullává váljon.