Váratlan fordulat jöhet a magyar boltokban: erre jobb, ha minden vásárló felkészül

Váratlan fordulat jöhet a magyar boltokban: erre jobb, ha minden vásárló felkészül

agrarszektor.hu
Az elmúlt időkben nem igazán lehetett jó hírekről beszámolni, ami az élelmiszereket illeti, ám most úgy tűnik, hogy a zöldségpiacon talán rendeződhetnek az árak, hiszen már a hazai termékek is ki fognak kerülni a boltok polcaira.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mártonffy Béla, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kertészeti és beszállítóipari osztályának elnöke az Infostartnak elmondta, hogy már kapható a friss tavaszi belföldön termesztett növényházi zöldség a magyar üzletekben. A szervezet jelezte, hogy a magyar termelők zöldségkínálat a jobb minőségű, mint a behozatal, és az élelmiszer egészségügyi biztonságuk is megfelelő. Az elmúlt hetekben tapasztalt kirívóan magas árak csökkenhetnek a következő napokban. A szakember azt is hozzáfűzte, hogy nagyon reméli, hogy az árak stabilizálódnak, nem fognak elszakadni, de ez nem csak a termesztéstől, nem csak a hazaitól, attól is függ, hogy a világgazdaság merrefelé halad. Bízik benne, hogy az idei termelés megkezdése, illetve a hajtatás beindulása Magyarországon stabil, normális, megfizethető árat fog jelenteni a jövőben. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A háború hatása

Arra számítok, hogy az ár nem fog emelkedni jobban. Ez nagyon-nagyon ravasz kérdés, mert amikor a világgazdaság és az egyéb körülmények is befolyásolhatnak egy termesztést, jóisten legyen az, aki meg tudja mondani, de amikor a magyar termelés beindul, akkor én azt gondolom, hogy a fogyasztástól elszakadt árakra talán nem kell számítani  

- mondta Mártonffy Béla.

EZ IS ÉRDEKELHET

A paradicsom, paprika, uborka, hagyma, retek és a salátafélék is igen népszerű és kedvelt zöldségek a magyarok körében, de Magyarországon még csak most indul be igazán a hajtási szezon. Így azonban hamarosan jó minőségű és igen egészséges termékek kerülhetnek majd az üzletekbe. A kamara jelezte azt is, hogy az 1,7 millió tonnás magyar zöldség termelésnek csaknem a negyede származik zöldséghajtatásból. A szervezet közleménye szerint a növényházak az időjárási szélsőségek miatt egyre fontosabbak lesznek, hiszen szabályozott vízellátást, fény- és hőhatást biztosítanak. Az energiaválság közben Magyarország számára pedig nagy előnyt jelenthet a nemzetközi versenyben, ha erre alapozva bővítené a növényházi termesztés

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?