2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Durván drágulnak ezek az élelmiszerek: alig tudják megvenni az emberek

Durván drágulnak ezek az élelmiszerek: alig tudják megvenni az emberek

agrarszektor.hu
Kínában a termékárak meredeken emelkedtek az elmúlt két hónapban, a szélsőséges időjárás hatására. A hatalmas áradások vagy éppen rekkenő hőség, több millió hektár termőföldet pusztított el, és ez mostmár közvetlenül a fogyasztókat is érinti. A Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium adatai szerint a mezőgazdasági termékek nagykereskedelmi árának mutatója június 25-től augusztus 21-ig minden nap folyamatosan emelkedett, kivéve a július 19-i enyhe visszaesést.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

-Az idén nyáron megugró élelmiszerárak további fejfájást okoznak a világ második legnagyobb gazdaságának, amely már amúgy is problémákkal küszködik. Figyelemre méltó, hogy a minisztérium által június 17-e és augusztus 15-e között nyomon követett 28 zöldség átlagos nagykereskedelmi ára kilogrammonként 4,29 jüanról (60 cent) 6 jüanra ugrott, ami 39,9 százalékos növekedést jelent - olvasható a Reuters oldalán.

EZ IS ÉRDEKELHET

Nem tudom, mi lesz idén, de a vegetáriánus ételek nagyon drágák, és a hétköznapi emberek aligha  engedhetik meg maguknak

- panaszkodott a Toutiao kínai hír- és információs tartalomplatform egyik felhasználója. A pekingi Xinfadi Marketen - Kína legnagyobb mezőgazdasági nagykereskedelmi piacán - a zöldségek súlyozott átlagára augusztusban 4 jüan/kg volt, ami 25%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest - jelentette a Kínai Központi Televízió (CCTV). Emelkedett a káposzta, karfiol, káposzta, uborka, spenót, körte, padlizsán és a cukkini ára is. Kína megszenvedte a tavasszal kezdődött és júliusig tartó heves esőzéseket, valamint hetekig tartó rekordmeleget.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?