Változik a paradicsom ára ezeken a piacokon: jön a szezon vége

Változik a paradicsom ára ezeken a piacokon: jön a szezon vége

agrarszektor.hu
A második felébe lépett a paradicsomszezon Lengyelországban. Innentől a kínálat szűkülése és az emelkedő árak jellemzik majd a helyi nagybani piacokat.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az idei szezonban a lengyel hajtatott paradicsom ára a szezonális trendeknek megfelelően alakult, szélsőséges kilengések csak a szezon legelején voltak tapasztalhatók, akkor is csak igen rövid időszakokra. Az idény kezdetét követő áresés mértéke sem volt aggályos, az árak július utolsó dekádjában és augusztus elején érték el a mélypontot, de még ekkor sem süllyedtek az előző szezonokban tapasztalt szint alá - írja a FruitVeB.

Szeptember elején a gömbparadicsom nagybani ára a 4,16-4,5 PLN/kg (381-415 Ft/kg) közötti sávban alakul, ami 37%-kal magasabb az augusztus közepén megfigyelt árnál. A paradicsomszezon a második felébe lépett, ami azt jelenti, hogy innentől kezdve az egyre csökkenő kínálat, és az emelkedő árak jellemzik majd a piacot.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 15. 14:34