Újabb esők miatt aggódhat most rengeteg termelő: ebből baj lehet

Újabb esők miatt aggódhat most rengeteg termelő: ebből baj lehet

agrarszektor.hu
A múlt héten félbeszakadtak a hagyma betakarítási munkálatai a rekord mennyiségű csapadék miatt Ausztriában. Jelenleg tárolással kapcsolatos aggályok merültek fel, de a belföldi értékesítés továbbra is stabil.

A vöröshagyma piaci átlagára a héten nem változott, de egyre nőnek az aggályok a betakarításra váró tételek tárolhatáságával kacsolatosan. Újraindultak az előző héten a rekord mennyiségű csapadék miatt félbeszakadt betakarítási munkálatok Ausztriában, de mivel a következő napokban további esőzések várhatók, egyelőre bizonytalan, meddig lehet folytatni a betakarítást. A rendkívül nedves szabadföldi körülmények miatt komoly aggályok merültek fel a termék tárolhatóságável kapcsolatban, de egyelőre erre vonatkozóan nincs becslés - írja a FruitVeb.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ez az átmeneti megtorpanás a szokásos szezonális kereslet kielégítésére nincs hatással, a belföldi értékesítés továbbra is stabil, és tovább nőtt az exporttételek iránti érdeklődés. A múlt heti árszint nem változott, továbbra is 20-23 euró/100 kg között alakul a nagybani átlagár (ez a közepes méretű árura vonatkozik), ami a tavalyi árszintnél jóval alacsonyabb (kb. a fele), és már bőven a tavalyelőtti szint alatt helyezkedik el. A várható méretproblémák miatt a nagyobb átmérőjű, egészséges tételekért jóval magasabb árakat kérnek a piacokon.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?