Dél-Korea a kutyaevés betiltására készül

Dél-Korea a kutyaevés betiltására készül

agrarszektor.hu
A dél-koreai kormány átfogó tervet jelentett be a kutyahús-fogyasztás 2027-es betiltásának előkészítésére. A mezőgazdasági minisztérium közleménye szerint az intézkedések részeként segítséget nyújtanak közel félmillió, élelmezési céllal tenyésztett kutya elhelyezéséhez, valamint támogatásokat és ösztönzőket biztosítanak a kutyatenyésztőknek – írja az Infostart.

Ez a lépés véget vet egy évszázados, ellentmondásos hagyománynak az országban, ahol egyre nő az állatjólét támogatottsága és csökken a kutyahús iránti kereslet. Ennek egyik fő oka a hagyomány nemzetközi elítélése. Másfelől a dél-koreai fiatalok már inkább kiskedvencként tekintenek a kutyákra, nem pedig élelmiszerként, így a kutyahúsból készült ételek már csak az idősebb korosztály körében elterjedtek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Pénzt kaphatnak vagy büntetést

A törvény értelmében a kutyahúsfeldolgozókra legfeljebb három év börtönbüntetést vagy 30 millió von (közel 8 millió forint) összegig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki. Azok, akik a húsukért tenyésztenek vagy forgalmaznak kutyákat legfeljebb két év szabadságvesztésre vagy 20 millió von (közel 5,3 millió forint) pénzbírságra számíthatnak.

Dél-Koreában jelenleg több mint 1500 kutyatenyésztő farm, több mint 200 kutyavágóhíd és körülbelül 2300 kutyahúst felszolgáló étterem működik. A tilalom támogatottsága jelentősen nőtt Jun Szogjol dél-koreai elnök hivatalba lépése óta, aki maga is állatbarát.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 28. 14:31