Így készült egykor az igazi hurka - ma már különlegességnek számít
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Ma már inkább érdekességnek számít a hajdinás hurka, amelynek készítése még a rizs elterjedése előtti időkből ered.
Visszatérő trendek: új piacokat nyit az elfelejtett gabonafajták és fermentált ételek reneszánsza.
Szinte hihetetlen, de eladó nélküli kisboltokkal tarolna Magyarországon a Coca-Cola.
Bőséges szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren a Szent Vince napjához kapcsolódó ünnepségen.
A Szent Vincét nem csak a magyar borosgazdák tartják nagyra, Franciaországban, Dél-Németországban és Ausztriában is tisztelik.
Továbbra is jelentős a rénszarvastartás szerepe az EU északi országaiban, a hagyományok őrzése mellett a piac számára is egyre fontosabb az ágazat.
Családokat és generációkat kötnek össze a karácsonyi vacsora gasztronómiai hagyományai.
Karácsonyi élelmiszerellátás az egyik főszezonnak az Európai Unióban, a termékpályák felkészülnek a fokozott keresletre.
Tartós élelmiszerek gyűjtése és ingyenkonyhák révén is világszerte segítik a leginkább rászorulókat.
Az örök vitában egy másik alternatíva is felmerül, amely nem csupán hangulatos, hanem környezetbarát választás is.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
Behajtási ünnep és darufesztivál a Hortobágyon – várják az érdeklődőket.
Libaételekkel, magyar borokkal és koncertekkel készül Szent Márton napjára a Skanzen.
Latorcai Csaba szerint a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része.
2027-től lenne tilos az ebek fogyasztása, de addig még rengeteg a tennivaló.
Nemzeti Parki Termék Védjegyre pályázathatnak az Őrségben a jellegzetes, helyi előállítású termékek, szolgáltatások.
Helyszíni tudósítónk megörökítette a régiségvásáron megtartott Dutra-felvonulást.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
A világ számos pontján találunk jó példákat arra, hogy a régi korok embere hogyan változtatott a mezőgazdaságon, ha éghajlati válsággal nézett szembe.
Egyre több proteines élelmiszerrel találkozhatunk a boltokban, utánajártunk, tényleg egészségesek-e.
A hibrid fajták bár kiemelkedően jó tulajdonságokkal rendelkeznek, érdemes kipróbálni a tájfajtákat is.
Rengeteg előnnyel járhat a mezőgazdaságban a fekete katonalégy lárvájának hasznosítása.
Egyre bizonytalanabb a banán jövője, 2080-ra a termelő régiók 60 százalékát fogja súlyosan érinteni a klímaváltozás.
Mi a jó választás az otthoni konyhakerthez? Hogyan készüljünk elő a forró nyári hónapokra?
Végére értünk a beadási időszaknak! A tavalyi év tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt 2024-ben is az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.
Megújult a közkedvelt starter műtrágya, a Corn Starter Pro