Keserű év vár ránk, ha most nem figyelünk erre
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
A hagyomány szerint egy évig éhezik az, aki Márton napján nem eszik libát és nem iszik újbort.
Magyarországon is tízezrek faragnak tököt ezekben a napokban, a sokak által kritizált ünnep mára meghonosodott itthon.
Behajtási ünnep és darufesztivál a Hortobágyon – várják az érdeklődőket.
Libaételekkel, magyar borokkal és koncertekkel készül Szent Márton napjára a Skanzen.
Latorcai Csaba szerint a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része.
2027-től lenne tilos az ebek fogyasztása, de addig még rengeteg a tennivaló.
Nemzeti Parki Termék Védjegyre pályázathatnak az Őrségben a jellegzetes, helyi előállítású termékek, szolgáltatások.
Helyszíni tudósítónk megörökítette a régiségvásáron megtartott Dutra-felvonulást.
Terítéken a világ tömény italai a pálinkától a konyakon át a grappáig és a keserűkig.
A világ számos pontján találunk jó példákat arra, hogy a régi korok embere hogyan változtatott a mezőgazdaságon, ha éghajlati válsággal nézett szembe.
Kényszerűségből, ételmaradékokból alkotta meg a világ egyik legnépszerűbb salátáját Cesare Cardini.
Mintegy 10 ezer példányra tehető a hazai szürkemarha-állomány.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A honfoglalás kori kunfakó jellegű ló tenyésztését mutatták be a Magyarságkutató Intézetben.
Az Agrárminisztérium (AM) támogatásával januártól újra megjelenik nyomtatásban A kutya című újság.
Dél-Korea törvényt fogadott el a kutyahús értékesítésének és fogyasztásának betiltásáról.
Egész évben nem esszük a halat, karácsonykor azonban sok családnál elmaradhatatlan fogás.
Miközben Dél-Korea a kutyahús fogyasztásának betiltására készül, az évszázados vitatott gyakorlatban érintettek közül sokan azért küzdenek, hogy legális maradjon.
A hazai nemzeti parkok munkája túlmutat a természetmegőrzésen, kulturális, hagyományőrző szerepük is van – véli az államtitkár.
Betilthatják a laboratóriumban előállított húsokat és a sejtalapú élelmiszer-termelést Olaszországban.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.