Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A Nemzeti Parki Termék védjegy célja a természettel harmonikus gazdálkodás, termék előállítás és szolgáltatás ösztönzése, tevékenységeik megbecsülésének növelése. A helyi termékek és szolgáltatások piacra jutásának elősegítése, környezettudatos vállalkozók, társadalmi szervezetek, termelők, kézművesek népszerűsítése - írja a NAK.
Az elismerő címre pályázó termékekkel kapcsolatosan alapvető elvárás, hogy elsősorban helyi nyersanyagokból készüljenek. Kiemelt szempont, hogy a termék minőségével, megjelenésével vagy más kivételes tulajdonságával jól reprezentálja a térség természeti, táji és kulturális sajátosságait, továbbá a pályázó tevékenységét a helyi hagyományokra és helyi sajátosságokra, a térség munkaerő kínálatára alapozva végezze. Természetesen elengedhetetlen, hogy a termék, szolgáltatás megfeleljen a hazai és európai uniós követelményeknek és illeszkedjen a fenntartható fejlődés elvéhez.
A pályázat benyújtásának módja:
A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet és termékmintát kell benyújtani, amelyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. Szolgáltatások esetén a bírálati időszakon belül, a szolgáltatói tevékenységet a helyszínen kell bemutatni.
A kérelmet egy példányban, az egyes termékek mintáival és a termékekről készült jó minőségű fotóval együtt postai úton, vagy személyesen az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz (9941 Őriszentpéter, Városszer 57.) kell eljuttatni. (Romlandó termék esetén a pályázat benyújtásához elegendő a fotómelléklet és csak a bírálat időpontjára szükséges a termékmintát eljuttatni, amihez előzetes egyeztetés szükséges!) Hiánypótlásra csak egyszer van lehetőség!
- Benyújtási határidő: 2024. szeptember 30.
- A bírálat várható ideje: 2024. október 10-ig.
Az alábbi termékekkel és szolgáltatásokkal lehet pályázni:
- élelmiszerek: lekvár, szörp, aszalvány, egyéb gyümölcs- és zöldségtermékvadgyümölcsből vagy nemes gyümölcsből készült pálinkákecet, cider, sör, növényi alapú italok, ásványvízmagolajok, lisztekfűszer-, és gyógynövényekből készült termékekméhészeti termék (kivétel akác, gyalogakác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró, repce és napraforgó méz)tehén-, juh- és kecsketejből készült termékekhúskészítmények, állati eredetű termékek
- kézműves termékek: tájegység kézműves hagyományaira épülő, helyi motívumokat, védett természeti értékeket megjelentető, hagyományos technológiával készült kézműves tárgyieszközöktermészetes alapanyagok felhasználásával készülő szappanok és kozmetikumok
- ökoturisztikai szolgáltatás: ismeretterjesztő, hagyományőrző, a természeti értékek megóvását segítő szolgáltatói tevékenység