Fontos határidő jár le szeptember 30-án: ez sok magyart érint

Fontos határidő jár le szeptember 30-án: ez sok magyart érint

agrarszektor.hu
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes, helyi előállítású termékeknek, szolgáltatásoknak, amelyeket az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló területen termeltek, vagy készítettek és előállításuk a természet védelmével összhangban történik. A pályázat benyújtásának határideje 2024. szeptember 30.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A Nemzeti Parki Termék védjegy célja a természettel harmonikus gazdálkodás, termék előállítás és szolgáltatás ösztönzése, tevékenységeik megbecsülésének növelése. A helyi termékek és szolgáltatások piacra jutásának elősegítése, környezettudatos vállalkozók, társadalmi szervezetek, termelők, kézművesek népszerűsítése - írja a NAK.

Az elismerő címre pályázó termékekkel kapcsolatosan alapvető elvárás, hogy elsősorban helyi nyersanyagokból készüljenek. Kiemelt szempont, hogy a termék minőségével, megjelenésével vagy más kivételes tulajdonságával jól reprezentálja a térség természeti, táji és kulturális sajátosságait, továbbá a pályázó tevékenységét a helyi hagyományokra és helyi sajátosságokra, a térség munkaerő kínálatára alapozva végezze. Természetesen elengedhetetlen, hogy a termék, szolgáltatás megfeleljen a hazai és európai uniós követelményeknek és illeszkedjen a fenntartható fejlődés elvéhez.

A pályázat benyújtásának módja:

A védjegy megszerzéséhez védjegyhasználati kérelmet és termékmintát kell benyújtani, amelyet a Nemzeti Parki Tanúsítványi Bizottság bírál el. Szolgáltatások esetén a bírálati időszakon belül, a szolgáltatói tevékenységet a helyszínen kell bemutatni.

A kérelmet egy példányban, az egyes termékek mintáival és a termékekről készült jó minőségű fotóval együtt postai úton, vagy személyesen az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz (9941 Őriszentpéter, Városszer 57.) kell eljuttatni. (Romlandó termék esetén a pályázat benyújtásához elegendő a fotómelléklet és csak a bírálat időpontjára szükséges a termékmintát eljuttatni, amihez előzetes egyeztetés szükséges!) Hiánypótlásra csak egyszer van lehetőség!

  • Benyújtási határidő: 2024. szeptember 30.
  • A bírálat várható ideje: 2024. október 10-ig.

Az alábbi termékekkel és szolgáltatásokkal lehet pályázni:

  • élelmiszerek: lekvár, szörp, aszalvány, egyéb gyümölcs- és zöldségtermékvadgyümölcsből vagy nemes gyümölcsből készült pálinkákecet, cider, sör, növényi alapú italok, ásványvízmagolajok, lisztekfűszer-, és gyógynövényekből készült termékekméhészeti termék (kivétel akác, gyalogakác, aranyvessző, bálványfa és selyemkóró, repce és napraforgó méz)tehén-, juh- és kecsketejből készült termékekhúskészítmények, állati eredetű termékek
  • kézműves termékek: tájegység kézműves hagyományaira épülő, helyi motívumokat, védett természeti értékeket megjelentető, hagyományos technológiával készült kézműves tárgyieszközöktermészetes alapanyagok felhasználásával készülő szappanok és kozmetikumok
  • ökoturisztikai szolgáltatás: ismeretterjesztő, hagyományőrző, a természeti értékek megóvását segítő szolgáltatói tevékenység
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. szeptember 16. 13:31