Friss jelentés érkezett: ez történik most a sertéshússal Amerikában

Friss jelentés érkezett: ez történik most a sertéshússal Amerikában

agrarszektor.hu
Az USDA szakértői a hízósertés termelői árának 9 százalékos csökkenésére számítanak, míg a sertéshús-értékesítés 6 százalékkal nőhet a nemzetközi piacon és a belső fogyasztás 1,6 százalékkal mérséklődhet. Az Európai Unió sertéshús-értékesítése 2024 január-áprilisában 5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a legnagyobb exportcélpiacok Kína, az Egyesült Királyság és Japán voltak.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

Az USDA szakértői a hízósertés termelői árának 9 százalékos csökkenésére számítanak a vizsgált összehasonlításban. A belső fogyasztás 1,6 százalékkal mérséklődhet, míg a sertéshús-értékesítés 6 százalékkal lehet több a nemzetközi piacon a megfigyelt időszakban. Az USA élősertés-importjában, valamint a sertéshús-behozatalában nem várható számottevő változás a jelzett időszakban. Az USDA adatai szerint az USA sertéshústermelése 1 százalékkal nőtt 2024 január-júniusában a 2023. január-júniusi volumenhez képest - írja a Magyar Állattenyésztők Szövettsége.

EZ IS ÉRDEKELHET

A vágások száma 1,1 százalékkal emelkedett, ugyanakkor a vágóhidakra kerülő sertések élősúlya nem változott a megfigyelt időszakban. Az USDA adatai szerint az Egyesült Államokban a sertés ára 1,99 dollár (USD)/kilogramm hasított hideg súly volt 2024 júniusában, ami 4 százalékos növekedést jelentett az egy évvel korábbihoz képest. Brazíliában a sertés ára (9,86 brazil reál/kilogramm hasított hideg súly) 12,2 százalékkal emelkedett a megfigyelt időszakban. A brazíliai sertés- és baromfitenyésztők szövetségének (ABPA) adatai szerint Brazília sertéshúskivitele 4,1 százalékkal 613,7 ezer tonnára nőtt 2024 első hat hónapjában a tavaly január-júniusi mennyiséghez képest. A sertéshúsexport fő célországai továbbra is Kína, a Fülöp-szigetek és Hongkong voltak.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Európai Bizottság adatai szerint az Európai Unió 2024 január-áprilisában 5 százalékkal kevesebb (1,4 millió tonna) friss, fagyasztott és feldolgozott sertéshúst értékesített a nemzetközi piacon, mint 2023 azonos időszakában. Az export 25 százaléka Kínába irányult (358,6 ezer tonna), további nagy célpiacok az Egyesült Királyság (285,5 ezer tonna), illetve Japán (130,5 ezer tonna) voltak

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?