Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

agrarszektor.hu
Ritkán kapnak akkora szerepet a gasztronómiai hagyományok a modern ember életében, mint karácsonykor, de éppen az ünnepek előtti rohanás miatt sokan igyekeznek lehetőleg gyorsan elkészíthető, még ha ünnepi fogásokat is választani. Mi kerül az asztalra, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig? Erről beszélt az Alapvetés podcastban Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

Egyre többen mondanak búcsút a hagyományos karácsonyi fogásoknak, ily módon az ünnepi asztal ma már nemcsak klasszikus halászlével és töltött káposztával képzelhető el, hanem sült pulykával, vadhússal vagy akár különféle vegán ételekkel is. 

De vajon lehet-e húsmentes a karácsonyi menü és hogyan változtak a karácsonyi desszertek? Mennyire befolyásolja a karácsonyi menü összeállítását a fenntarthatóság és a családtagok ételérzékenysége? Kerülhet-e olyan étel az ünnepi asztalra, ami mindenki ízlésének megfelelő? Ezekre a kérdésekre adtak választ az Alapvetés podcast vendégei, Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?