1 hónap múlva jön az Agrárium 2025 konferencia!
A rendezvény célja, hogy áttekintse mindazokat a fontos támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, illetve kilátásokat, amelyek döntően meghatározzák az agrárgazdasági vállalkozások egész éves eredményes gazdasági/üzleti tevékenységeit.
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
35% kedvezmény NAK-szaktanácsadóknak és NAK-tagoknak!
A december 10-i Michelin díjátadó gálán bemutatott 2024-es magyar kiadványban szereplő 78 étterem közül 34 található a fővárosban, 44 pedig vidéken.
A válogatásban két kétcsillagos és nyolc egycsillagos étterem mellett 11 Bib Gourmand minősítésű és 5 Green Star elismeréssel kitüntetett vendéglátóhely kapott helyet. A két kétcsillagos étterem, a tatai Platán Gourmet és a budapesti Stand Restaurant a legmagasabb árkategóriát képviseli.
A Platán 87 ezer forintos degusztációs menüt kínál, míg a Stand 8 fogásos menüje közel 90 ezer forintba kerül.
Az egycsillagos éttermek között található a Babel, a Borkonyha Wine Kitchen, a Costes, a Costes Downtown, az Essência, a Rumour by Rácz Jenő, a SALT és az újonnan csatlakozott Pajta.
Menüáraik széles skálán mozognak: a legkedvezőbb a Pajta 29.500 forintos rövid menüsora, míg a legdrágább az Essência 52.900 forintos 7 fogásos kínálata.
Az éttermek többsége a modern és hagyományos konyha ötvözésére törekszik, nagy hangsúlyt fektetve a helyi, szezonális alapanyagok használatára. A borpárosítások mellett egyre több helyen kínálnak alkoholmentes italpárosítást is. A Michelin-csillagos éttermek számának növekedése jelentősen hozzájárul Magyarország gasztroturisztikai vonzerejének erősödéséhez, ami pozitív hatással van a helyi gazdaság fejlődésére és az ország nemzetközi megítélésére is - teszi hozzá a lap.