Egyre többen veszik most ezt a magyar boltokban: tudhatnak valamit?

Egyre többen veszik most ezt a magyar boltokban: tudhatnak valamit?

agrarszektor.hu
A tudatosság jegyében telik az idei húsvéti szezon a hazai édességpiacon. A gyártók minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettek a termékportfólió optimalizálására. A vásárlók körében is nőtt az árérzékenység, de a legtöbben a minőség terén sem kötnek kompromisszumot; ár-érték arányban a legjobb termékek kerülnek a kosarakba - írja a NAK közleményében.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Mezőgazdasági termelők és fiatal gazdák fix 30 000 Ft-ért regisztrálhatnak!

NAK-tagok és NAK-szaktanácsadók 35% kedvezménnyel regisztrálhatnak!

A hazai édesség gyártók az idén is sokszínű termékpalettával készültek a húsvéti szezonra, a hagyományos csokoládéfigurák mellett számos innovatív termék került be a kínálatba. Így például a tejcsokoládéból készült tojások és nyulak mellett számos limitált, különleges, szezonális termék került a polcokra. A citrusos és meggyes ízek mind a kedvencek között szerepelnek. A 2025-ös húsvét ugyanakkor a tudatosság jegyében telik, gyártói és vásárlói oldalról egyaránt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Édességgyártók Szövetségének közös piaci körképe szerint a változó fogyasztói szokások és a gazdasági bizonytalanságok az eddiginél is komolyabb felkészültséget igényeltek a gyártóktól.

EZ IS ÉRDEKELHET

A feldolgozók erős hangsúlyt fektettek a termékportfólió optimalizálására és olyan partnerségek, folyamatok kialakítására, hogy hatékonyan tudjanak reagálni a kereslet ingadozásaira. Emellett nőtt a digitális marketing és e-kereskedelmi csatornák szerepe is. Bár igaz, hogy az ünnepek idején, legyen az húsvét, vagy karácsony, a fogyasztók hajlandóak a magasabb árakat is megfizetni, ugyanakkor a többség a legjobb ár-érték arányú termékeket keresi, a mennyiségi helyett minőségre terelődött a hangsúly a szezonális édességek piacán. A vásárlói tudatosság pedig nem csak a termékek árában érhető tetten. Sokaknak fontos a csökkentett cukor- vagy sótartalom, funkcionális összetevők hozzáadása, újfajta csomagolások. A csomagolásokon egyre többször QR kódos információk is szerepelnek, amelyeknek köszönhetően további információhoz juthatnak a vásárlók az adott termékkel kapcsolatban - áll a sajtóanyagban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Felszín alatti csepegtető öntözés (SDI) (x)

Az SDI (Felszín alatti csepegtető öntözés) a mikroöntözés fogalmához talán leginkább közel eső öntözési mód, amivel a gyökérzónába juttatjuk az öntözővizet, és ezzel együtt a vízbe kevert tápanyagot.

KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. április 16. 16:29