Óriási élelmiszer-razzia volt itthon: durva, miket talált a hatóság
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés.
Folyamatosan csökken a szamóca termőterülete és éves termésmennyisége Olaszországban.
Aki nem szeretne csalódni, annak érdemes a hagyományos húsvéti sonkát választania, megbízható helyről.
Március utolsó vasárnapja jön, ilyenkor térünk át a nyári időszámításra, egy órával kevesebb jut idén a húsvétból.
A csúcshőmérséklet délen a 28-29 fokot is elérheti, könnyen új melegrekordok születhetnek.
Nagy István szerint húsvétkor is fontos, hogy a biztonságos, hazai élelmiszereket válasszuk.
Az állatvédők szerint nem szabad húsvétkor élő állatot ajándékozni, csak ha vállaljuk, hogy felelős állattartók leszünk.
A Magyarországon megtermelt 11 ezer tonna tormából csaknem 10 ezer exportra kerül.
Húsvét előtt közel 70 féle különböző csomagolású és méretű tojás közül választhatnak a fogyasztók.
A korai húsvét okozta fellendülő kereslet felfelé húzza a spárga árát Hollandiában.
Húsvétra megérkezik az igazi tavasz Magyarországra, hétvégén akár 25 fok is lehet.
Hajnali fagyokkal indul húsvét hete, de a hét végére szinte nyárias időjárásra számíthatunk.
A hét elején még fagyhat hajnalban, de vasárnapra már határozottan nyárias időre lehet számítani.
Nem kell aggódnia a magyaroknak a húsvéti tojásmennyiség beszerzése miatt, sőt, kellemes meglepetésben is lehet részük.
Jelentősen visszaesett az édességfogyasztás Magyarországon, de az ágazatnak nem ez az egyetlen gondja.
Az előző évek télies időjárásával ellentétben idén szinte kora nyárias meleg jöhet húsvétra.
Még mindig elérhető áron lehet hozzájutni a magyar piacokon a húsvéti slágerzöldségekhez.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Félünk tőle, hogy csalódást okozó húsvéti sonkát választunk egy friss kutatás szerint.
Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.