Több mint 1000 hektár kerül az önkormányzatokhoz

agrarszektor.hu
A Kormány határozott arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) több mint 1031 hektár termőföldet (394 db földrészletet) adjon 5 évre ingyenes önkormányzati vagyonkezelésbe a közfoglalkoztatási program megvalósítása érdekében.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az NFA első alkalommal hirdetett meg földrészleteket, hogy azokat önkormányzati vagyonkezelésbe adja. A földalapkezelő szervezet a kormányhatározat megjelenését követő 15 napon belül megköti a vagyonkezelési szerződéseket az érintett 91 önkormányzattal.

A területek vagyonkezelésbe adásának célja, hogy a hátrányos helyzetű álláskeresők egy része az agráriumban megvalósuló közfoglalkoztatás keretében jusson munkalehetőséghez. A közfoglalkoztatási program a mezőgazdasági termelésre és a Start munkaprogramokra épül, a megvalósításhoz az önkormányzatok meglévő földterületei mellett állami földterületek biztosítása is szükséges.

A közfoglalkoztatás eszköz arra, hogy a munkaképes, de a munkaerő-piacon hátrányban lévő, tartósan munkanélküli embereket fokozatosan vissza lehessen vezetni az elsődleges munkaerőpiacra.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?