Bemutatták a Balaton-felvidéki Nemzeti Park új arculatát és okostelefon-alkalmazását

agrarszektor.hu
Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az 1997-ben megalakult Balaton-felvidéki Nemzeti Park logója 15 évig szolgálta a nemzeti parkot és képviselte a természetvédelem értékeit. A logó és az arculat megújítását azonban szükségessé tette a kiadványok, ismertető táblák, webes felületek megváltozott képi világa, valamint a logókkal szembeni mai elvárások.

Az Igazgatóság által javasolt két új logóváltozat közül a nagyközönség választhatott. A győztes embléma méltó módon jelképezi a védett területeket és a természetvédelmi munkát; letisztult, szép grafikai megoldás, jól beilleszthető a még meglévő régi és a jövőbeni grafikai felületekre, illetve kifejezi a sokszínűséget, mozaikosságot, a természetet, utalhat virágra, fára, csobbanásra, harmóniára.

Az Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet az ökoturizmusra, a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatására, a természet élményszerű megismerésére. Ezt a célt szolgálja többek között a 15 látogatóhely is, melyek kínálatát évről évre fejlesztik.

Bakonybélben a Pannon Csillagda - "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2012" pályázat első helyezettje - a csillagászati turizmus legjelentősebb centruma Közép-Európában. A 2012. évben megnyitott látogatóközpont az egész év során időjárástól és napszaktól függetlenül várja a látogatókat digitális plentáriumával, professzionális távcsőparkjával, csillagászati és űrkutatási kiállítással, ahol csillagászok kalauzolják a látogatókat.

Tihanyban a Levendula Ház - "Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2011" cím büszke birtokosa, a Bakony-Balaton Geopark keleti kapuja - minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.

Tavaly év végén nyert el a nemzeti park igazgatóság a Tapolcai-tavasbarlang fejlesztéséhez csaknem 300 millió forintot; a munkálatok idén megkezdődnek. A tapolcai látogatóközpontot 2014-ben nyitják meg a nagyközönség előtt.

Az Igazgatóság honlapja három nyelven biztosít aktuális információt az érdeklődőknek, emellett a Facebookon is folyamatosan követhetők a nemzeti parkkal kapcsolatos események.

Európai viszonylatban is élen járva, a hazai nemzeti parkok közül pedig elsőként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság okostelefon-alkalmazása készült el, amely 2012. június óta ingyenesen letölthető Android, iPhone/iPad, valamint 2013 tavaszától már Windows Phone és Windows 8 készülékekre is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06