Anyaghiba, figyelmetlenség? - Itt a biztosítás géptörésre, akár 10 éves munkaeszközre is

agrarszektor.hu
Sokakat elriaszt a széles biztosítási kínálat, az ajánlatok átláthatatlansága a biztosításkötéstől, és csak akkor kap észhez, amikor a baj már bekövetkezett. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára folyamatosan bővülő, minő­ségi szakmai szolgáltatásokat rendszeresített, ezek közé tartozik a biztosításközvetítés is, amelynek fő célja, hogy a leginkább testreszabott, agrárspecifikus biztosításokat kínálhasson a tagság részére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK Biztosításközvetítő Kft. a Magyar Nemzeti Bank által engedélyezett biztosításközvetítő cégként működik és több biztosító - jellemzően az agráriumhoz köt­hető - termékeinek értékesítését végzi. E szolgáltatás célja, hogy a kamarai tagok egy helyen találják meg a számukra leghasznosabb konstrukciót, és ugyanott, a falugazdász irodákban el is intézhessék ag­rárbiztosítási ügyeiket. A falugazdász-hálózat dedikált kollégái segítenek eligazodni az különböző biztosítások között, illetve kiválasztani a gazdálkodó számára legjobb formát, tekintettel az olyan szakmai szempontokra, mint a termőhelyi adottságok, alkalmazott technológiák, szezonális időjárási hatások, gépek állapota, telephelyek elhelyezkedése, állaga. A szerződéskötés kedvező áron és azonnal megvalósítható, akár másnap kezdődő kockázatviseléssel.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A Kamara két fő területen ajánl biztosításokat tagjai számára: az egyik a növénybiztosítás, a másik a géptörés-biztosítás. A NAK Biztosításközvetítő Kft. az összes Magyarországon működő, mezőgazdasági biztosítással foglalkozó társaság bevonásával minden köztermesztésben előforduló növényre, növényenként akár kilenc káreseményre kínál biztosítást. A kamara tagjai számára lehetséges megdőléses viharkárokra is kiegészítő biztosítást kötni egy egyedi záradék keretében,  jég- és viharkockázatok együttes biztosítása esetén.

A NAK Biztosításközvetítő kifejezetten a NAK-tagok számára nyújt géptörés-biztosítást is a termelő, illetve szolgáltató tevékenység közben bekövetkező, nem kívánt eseményekre. Ilyen például a gép, berendezés kulcsalkatrészének (vagy egészének) törése vagy repedése, ami a további működés egészét megakadályozhatja, és jelentős termeléskieséshez, illetve többletköltségekhez vezethet. A géptörés-biztosítás segítségével minimalizálhatóak a veszteségek. A biztosítás technikai kockázatot is tartalmaz, amire a hagyományos vagyonbiztosítások nem terjednek ki, tartalmazza továbbá a javítás során felmerülő sürgősségi és extra költségeket is 200 000 Ft erejéig.


A biztosítás fedezetet ad rázkódás, anyaghiba okán keletkező károkra, és a gép 10 éves koráig megköthető. Kiterjed olyan biztosítási eseményekre is, ahol a gép kezelőjének figyelmetlensége vagy anyaghiba okozta a károsodást, és fedezi a berendezés javításának, illetve egy hasonlóval való pótlásának a költségeit, sőt szükség esetén a kölcsöngép díját is megtéríti. A NAK Biztosításközvetítő Kft. ajánlott biztosításaira gyors szerződéskötés lehetséges, akár kockázat-elbírálás nélkül.

Egy szerződésben legfeljebb 6 gép és 6 munkagép (amely azonos kockázatviselési helyhez tartozik) vonható be, gépenként maximum 60 millió forint egyedi értékben, a használt gép legfeljebb10 éves koráig (a biztosító kockázatviselése az eszköz 15 éves korát elérve szűnik meg). A géptörés-biztosítás nemcsak saját, hanem idegen tulajdonú (bérelt, lízingelt, kölcsönbe átvett) gépek esetén is alkalmazható, a biztosítási szolgáltatás fedezi a plusz költségeket (pl. sürgősségi javítások, expressz szolgáltatások stb.).

Forrás: NAK

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?