Bemutatták a Tesla első pickupját: mutatjuk, mit lehet tudni róla

Véget ér az immáron hat éve tartó várakozás, Elon Musk bemutatta a Los Angeles-i Tesla Design Centerben a Tesla legújabb dobását, a Cybertruck-ot. A Tesla első elektromos pickupjával már közel hat éve hergeli az embereket Elon Musk, az autóról azonban egészen mostanáig nem nagyon lehetett tudni semmit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magáról a pickupról egészen mostanáig nem lehetett sokat tudni. Elon Musk profi pókerjátékosként viselkedett. Néha közzétett egy-egy zavarbaejtően homályos fotót, vagy épp Twitteren hasonlította játékkocsikhoz a RAM 6 tonna vontatókapacitású monstrumjait az ő készülő szörnyetegéhez képest. És hogy ezen kívül mit lehet tudni az új járműről?

Elsőként azt, hogy a rendkívül futurisztikus Cybertruck nevet fogja viselni, és a híresztelések szerint olyan lesz majd, mintha a Blade Runner cyberpunk világából szalajtották volna. Ezzel kapcsolatban a Tesla vezérigazgatója 2018-ban azt találta mondani, hogy hidegen hagyja, ha az embereknek nem fog tetszeni a kocsi futurisztikus dizájnja, ami legalábbis sajátos módja egy új járművének promotálásának, ahogy arra a The Verge is rámutatott ismertetőjében.

Az legalábbis biztos, hogy a kocsihoz - ahogy minden Tesla modellhez - jár majd a robotpilóta funkció, valamint képes lesz a Spotify és a Netflix médiatartalmait streamelni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Mostanra már az is biztos, hogy két motor fog dolgozni benne, összkerékhajtású lesz, "eszeveszett forgatónyomatékkal és felfüggesztéssel, amely dinamikusan fog alkalmazkodni a jármű terhelésénez. És ezek még csak az alapfelszereltség részei lesznek."

Elon Musk a fenti, nagyzolónak ható kijelentések mellett ugyanakkor azt is közölte idén júniusban, hogy a pickup ára, extrák nélkül és azokkal együtt is a szerénynek is mondható 50 ezer dollár, azaz 15 millió forint alatt fog maradni. A híresztelések szerint a jármű egy feltöltéssel 480-640-800 kilométer megtételére lesz képes.

Szintén sokkoló lehet az a szám, amit Elon Musk a Cybertruck specifikációival kapcsolatban bedobott a köztudatba, hogy a jármű akár 150 tonnás maximális vontatókapacitással is rendelkezhet majd. Ha ez igaz, akkor a Cybertruck minden más, a piacon jelenleg kapható pickupot messze maga mögé fog utasítani. Más kérdés, hogy a Ford az F-150-es modellje készülő elektromos változata kapcsán már bemutatta, hogy az képes elhúzni egy 500 tonnás vasúti szerelvényt. Szóval most nagyon sokan kíváncsiak rá, milyen bemutatóval készül a Tesla a mai leleplezésre.

És hogy ezen kívül mire számíthatunk? Mindenre és bármire, hiszen Elon Muskról és a Tesláról van szó. Az mindenesetre valószínűsíthető, hogy a Cybertruck gyártása 2021 előtt nem fog megkezdődni. Egy dologban azonban mindenki, legyen bár rajongó, kíváncsi vagy szkeptikus, egyetért: ma legalább az új pickup kinézetét megismerheti majd a világ.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06