Hígtrágya-kijuttatás kukoricasorközbe? Ez a gép könnyen boldogul!

Hígtrágya-kijuttatás kukoricasorközbe? Ez a gép könnyen boldogul!

agrarszektor.hu
A holland Vervaet egy olyan magajáró hígtrágya-kijuttató géppel rukkolt elő, amelyik a kukorica virágzása előtt két héttel is bevethető még az állományban. Kerekei 5 sorközre elosztva, pontosan a nyomvonalban haladnak, késes csúszócsoroszlyái pedig a talajba adagolják a szerves trágyát.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A holland Vervaet, a háromtengelyes, ötkerekes, 14 m3-es tartállyal felszerelt magajárójára sorközjáró kerekeket is szerelt. Így a gép alkalmassá vált arra, hogy vegetációs időszakban is kiadható legyen vele a tápanyag a kukorica sorközébe. A kukorica nitrogén- és foszforigénye a virágzás előtti két hétben ugrik meg, így logikus erre az időszakra időzíteni egy szerves trágyázást.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A kereken keresztül öt sorközben oszlik el a gép talajterhelése. A központi szabályzó segítségével a guminyomás a talajviszonyokhoz állítható be. A mellső kerékpárral kormányozható hígtrágya-kijuttató automatakormányzással is rendelkezik, így biztosítható a pontos sorközben járása. A holland gyártó a magajáró előnyeként azt is felhozza, hogy kisebb taposási kárral képes megfordulni a táblavégen, mint egy vontatott vagy függesztett hígtrágyaszóró - írja az eilbote-online.com.

A kijuttatás késes csúszócsoroszlyákkal felszerelt, 18-soros ejtőcsővel történik, így a hígtrágya túlnyomó része közvetlenül a talajba kerül. A hígtrágyázót helyspecifikus kijuttatásra alkalmas tápanyagtérkép-olvasóval, RTK-GPS antennával és hatóanyag-elemző NIR-szenzorral is felszerelték. Így pontosan dokumentálható a kiadott hígtrágya mennyisége és annak hatóanyagtartalma, könnyen betarthatók a nitrátdirektíva előírásai.

Címlapfotó: Vervaet Machinery

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?