Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

Alapjaiban változhat meg a permetezés a földeken: itt a britek új megoldása

agrarszektor.hu
Két brit vállalat, a Techneat Engineering és a Tillet en Hague kifejlesztett egy precíziós permetezőgépet a hagyma, a póréhagyma és a sárgarépa ültetvények számára. A Weedwizard névre keresztelt gépet először tavaly januárban mutatták be a Lamma mezőgazdasági vásáron Birminghamben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Weedwizard névre keresztelt foltpermetező a Techneat Engineering és a Tillet en Hague szoftver-specialista hároméves együttműködésének eredménye. A Tillet en Hague különösen a kapálógépek kameráinak szállításáról ismert - olvasható a Future Farming oldalán. Mint írták, az újonnan kifejlesztett permetezőgép három nagyfelbontású kamerát használ, amelyek egy 6 méter széles gémre vannak felszerelve. A kamerák képeket rögzítenek, amelyeket egy beépített processzor ezredmásodpercek alatt elemez.

 

A permetezőgép 25-30 centiméteres levélmagasságig használható. A Techneat Engineering szerint a gép hozzájárul a növények stresszhatásának csökkentéséhez és az alacsonyabb anyagfelhasználáshoz. A Tillet en Hague kamerái felismerik a gyomokat, és mikrodózisú anyagot juttatnak a növényre. A dózis mindössze 2%-a a szántóföldi permetezőgépeknél megszokottnak. Fontos megjegyezni azt is, hogy a Weedwizard a működése során nem használ mesterséges intelligenciát.

A gép maximális munkaszélessége 6 méter, 10 centiméterenként egy szórófejjel. Ez azt jelenti, hogy egy 6 méter széles spot permetezőgépen 60 szórófej található. A Weedwizard permetezőgép az elmúlt évben széles körű tesztelésen esett át, és már kapható az Egyesült Királyságban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?