Ezt a jövőben minden gépgyártónak komolyan kell vennie: sok múlhat rajta

Ezt a jövőben minden gépgyártónak komolyan kell vennie: sok múlhat rajta

agrarszektor.hu
A számítások szerint 2050-ig 9 milliárdra fog nőni a Föld lakossága, ám a növekedés a 2070-es évekig eltarthat. Ezt a megnövekedett emberiséget pedig el kell látni élelmiszerrel, amihez arra van szükség, hogy az élelmiszer-termelés a következő évtizedekben mintegy 50%-kal növekedjen. További problémát jelent, hogy a rendelkezésre álló, megművelhető területek legfeljebb 3%-kal bővülhetnek. Váradi Zoltán, a Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft. ügyvezetője szerint éppen ezért fontos, hogy a mezőgazdaság és a mezőgazdasági gépgyártók a hatékonyság növelésére koncentráljanak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szakember a vállalkozás kecskeméti nyílt napján arról is beszélt, hogy a klímaváltozás egyre komolyabb hatással van a mezőgazdaságra, ezzel együtt a mindennapi életünkre is. Éppen ezért miatt nemcsak a lakosságnak, de a mezőgépgyártóknak is nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. Ez utóbbiak az új technológiák, gyártásmódok és eljárások révén alkalmazkodhatnak a megváltozó igényekhez és elvárásokhoz.

Váradi Zoltán a cégcsoport elmúlt években végrehajtott beruházásai közül a nagyobb szélességű munkagépek, valamint a zöldsoros gépek fejlesztését emelte ki. Mint mondta, az elmúlt években egyre inkább trend lett az is, hogy a gyártók megpróbálnak minél több műveletet egy gépbe integrálni. Ez a menetszámok csökkentése mellett a talajvédelem szempontjából is kedvező, mivel visszafogja azok tömörödését is.

A szakember szerint jövőben fel fognak értékelődni az autonóm rendszerek. A Kuhn ilyen irányú legújabb fejlesztései, amelyeket a 2023-as Agritechnicán mutattak be, így hamarosan megjelenhetnek az európai piacokon is. A nyílt nap a 8-15 méteres munkaszélességű zöldsoros gépek és a 300 lóerő fölötti talajművelő gépek szántóföldi bemutatójával folytatódott, ahol bemutatták a vállalt új rendképzőjét és önjáró permetezőjét is.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Mit tudnak a legújabb kalászos fajták? (x)

Napjainkban a kalászos termesztés kapcsán leggyakrabban elhangzó kulcsszavak: a stressztűrés, a stabilitás, a prémium minőség, a magasabb szintű betegség-ellenállóság és a technológiai rugalmasság.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?