Tényleg nem kell már ez a traktor a magyaroknak? Sorra mondanak le róla

Tényleg nem kell már ez a traktor a magyaroknak? Sorra mondanak le róla

agrarszektor.hu
2024 szeptemberében a magyar gazdák 34,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 kilencedik hónapjához képest azonban 75,4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 21-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Case volt az év kilencedik hónapjában. Miután májusban kilökték az élről az addig szinte mindig vezető John Deere-t, augusztus után most szeptemberben is úgy tűnik, sikerült visszatalálnia a dobogó tetejére.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Regisztráljon most még EARLY BIRD áron! 

2024 szeptemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Claas és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 21-et adtak el szeptemberben, 17-tel kevesebbet, mint egy évvel korábban, Solis-ból 19 darab talált gazdára, 7-tel több, mint 2023 azonos időszakában. New Holland-ból 11-et, 5-tel kevesebbet vásároltak most a gazdák, Claas-ból 7-et, szintén 5-tel kevesebbet, míg Case-ből 6-ot, 1-gyel kevesebbet értékesítettek 2024 szeptemberében, mint egy évvel korábban. A John Deere a februári és márciusi lecsúszást követően áprilisban ugyan visszatért a lista élére, de májusban ismét lekerült az első helyről, ahova úgy tűnik, augusztus után szeptemberben is sikerült visszatalálnia. Az szeptemberi népszerűségi lista 6. helyén szerepel egyébként a Fendt, 7. a Kubota, 10. a Massey Ferguson, 12. a Steyr, 20. pedig a Deutz-Fahr.

EZ IS ÉRDEKELHET

2024 szeptemberében összesen mindössze 102 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 34,6 százalékkal jelent kevesebbet, 2023 szeptemberében ugyanis 156 traktor kelt el. 2022-höz képest szintén csökkent az eladott traktorok száma, akkor 415 darabot értékesítettek, 75,4 százalékkal többet, mint most. 2024-ben eddig összesen 1344 traktort adtak el Magyarországon, ami 2023 első kilenc hónapjához képest 45,7 százalékos csökkenést jelent, akkor ugyanis 2473-at értékesítettek. 2022-höz képest szintén brutális csökkenés figyelhető meg, akkor 3433 traktor kelt el az említett időszakban, ami 60,9 százalékkal jelent többet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta, ha ránézünk a hazai géppiacra, elég vegyes képet láthatunk. Habár minden nehézség ellenére tavaly nem zártak rossz évet a vállalatok, az idei év tartogathat bőven meglepetéseket és nehézségeket. Illés Zoltán, az Agrotec ügyvezetője lapunknak elmondta, 2024-ben valóban visszaesésre lehet számítani, viszont különböző beruházási támogatások kiírásával fel lehetne újra pörgetni az eladásokat itthon.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?