Ez a jövő? Robot szedi a paradicsomot Kínában

Ez a jövő? Robot szedi a paradicsomot Kínában

agrarszektor.hu
Egy paradicsomszedő robot nagy figyelmet kapott a 31. Kínai Yangling Mezőgazdasági Hi-tech Vásáron, amelyet az északnyugat-kínai Shaanxi tartományban, Xianyang városban tartottak - számol be a CGTN.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az eszköz mesterséges intelligenciát és multiszenzoros technológiát integrál, és egy mélytanuláson alapuló látási algoritmust használ a robotkar irányításához, hogy elvégezze az azonosítás, a pozicionálás, a megragadás és a vágás feladatait.

EZ IS ÉRDEKELHET

Alkalmazkodik és dönt

"Az a fajta robot, amely gyümölcsöt és zöldséget szed, járási rendszerből, látórendszerből és szedést végrehajtó rendszerből áll" - mondta Li Shenyang, a vásár egyik szervezője. "Képes alkalmazkodni a különböző környezetekhez a szántóföldön. Emellett képes a termények méretével, színével, alakjával, érettségével és a szedés helyével kapcsolatos speciális információk megszerzésére és feldolgozására." Hozzátette:

Az ésszerű útvonaltervezés révén különböző feladatokat tud elvégezni, mint például a gyümölcsök megragadása, leszedése és kosarakba helyezése.

A vásár, amelynek témája a mezőgazdaság új jövője az új minőségi termelőerőkkel, a mezőgazdasági berendezések, gépek és eljárások új termését mutatja be. A rendezvényen 49 országból és régióból 1800 vállalat vesz részt, ahol a kiállításoktól és konferenciáktól kezdve a befektetési és partnerkereső lehetőségekig számos tevékenységet szerveznek. A vásár október 25-től 29-ig tart.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?