Űrtechnológia az agráriumban? Ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

Űrtechnológia az agráriumban? Ez várhat a magyar gazdákra a jövőben

agrarszektor.hu
Fenntarthatóbb gazdálkodás digitális megoldásokkal, űrtechnológián alapuló döntéstámogatás, mesterséges intelligencia az agráriumban. Ezek is a témái a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja által szervezett AGTECH SUMMIT konferenciának, melynek középpontjában a hazai agrárium digitalizációja áll. Az esemény kiemelt célja, hogy összehozza a fiatal fejlesztőket és a szakértőket, akik az agrárium aktuális kihívásaira a legmodernebb megoldásokkal tudnak reagálni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A NAK TechLab program közel négy éve segíti a hazai agrár startup vállalkozásokat. Az eredmények átfogó bemutatása érdekében jött létre az AGTECH SUMMIT, melyet 2022. november 24-én második alkalommal rendeznek meg. Az esemény kiemelt célja, hogy szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és gyakorlati bemutatókkal szemléltesse az agrárium legfontosabb fejlesztéseit, illetve átfogó képet adjon a szektor jövőjéről.

A startupok agráriumba csábításával érdemi előrelépést tettünk annak érdekében, hogy gyorsabb legyen a szektor modernizációja. Azzal, hogy ilyen új megoldásokat támogatunk, rengeteget tudunk segíteni a teljes ágazatnak; nem mellékes, hogy ezekkel a friss, innovatív megoldásokkal még több fiatal figyelmét fordítjuk az agráriumra

- hangsúlyozza Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

Az eseményen hazánk legnagyobb agrárvállalatainak döntéshozói magyar startupperekkel tudnak fontos témákat megvitatni, a legjobb agrár szakértők tartanak előadásokat a legégetőbb kihívásokról, a befektetők pedig dönthetnek arról, hogy melyik magyar fejlesztőcsapatokkal kívánnak a jövőben együtt gondolkozni, dolgozni.

A nap zárásaként kiderül az is, hogy a NAK TechLab negyedik inkubációs programja során a startup csapatok milyen közös fejlesztéseket indítottak el a legmeghatározóbb agrár nagyvállalatokkal együttműködve. Az inkubációs program fő célja, hogy ezen cégek a fiatal magyar startupperekkel közösen olyan új és formabontó digitális megoldásokat fejlesszenek, amelyek gyorsan és széles körben eljutnak a magyar gazdálkodók hétköznapjaiba. A 2022. november 24-i Agtech Summit eseményen a részvétel ingyenes, az eseményre ezen az oldalon lehet regisztrálni. A tavalyi esemény összefoglaló videóját itt lehet megtekinteni.

(Címlapkép forrása: NAK)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?