Fontos megállapodást kötött a Széchenyi Egyetem a Bonafarm Csoporttal

Fontos megállapodást kötött a Széchenyi Egyetem a Bonafarm Csoporttal

agrarszektor.hu
A Széchenyi István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Bonafarm Csoporttal. A dokumentum az egyetem gyakorlatorientált oktatási stratégiájának megvalósítása mellett kiemelt célként kezeli az agrár- és élelmiszeripar, valamint a versenyszféra számára nyújtott szolgáltatási portfólió kialakítását, továbbá egy, a mindenkori hallgatói és ipari igényeket kielégítő egyetemi tudásközpont megvalósítását.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Széchenyi István Egyetem olyan szolgáltató, nyitott egyetem, ahol kiemelt hangsúlyt kapnak a térség fejlődését szolgáló ipari kapcsolatok. A gazdasági szereplőkkel kialakított kooperációk a gyakorlatorientált képzéseket és az intézmény kutatás-fejlesztési tevékenységét is segítik. A már meglévő partnerségi viszony megerősítését jelenti az az együttműködési megállapodás, amelyet az egyetem a Bonafarm Csoport cégeivel kötött. A csoporthoz olyan jelentős piaci szereplők tartoznak, mint az Agroprodukt Zrt., a Bóly Zrt., a Dalmand Zrt., a Bonafarm Zrt., a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., a Csányi Pincészet Zrt., a Fiorács Kft., a Hungerit Zrt., az „MCS” Vágóhíd Zrt., a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt - írja közleményében a Széchenyi Egyetem. 

A megállapodásban a Bonafarm Csoport vállalta, hogy gyakorlati helyszínként járul hozzá az alap- és mesterszakos hallgatók magas színvonalú képzéséhez, valamint az egyetem munkatársaival közös témavezetéssel segíti a sikeres tudományos diákköri munkát, a szak- és diplomadolgozatok készítését. A hallgatói tehetséggondozás újabb elemeként ösztöndíj indítását is tervezi a cégcsoport az egyetemen. A Bonafarm továbbá támogatja munkavállalóit abban, hogy részt vegyenek a Széchenyi István Egyetem szakirányú és posztgraduális képzésein, a hagyományos agrár- és élelmiszeripari mellett az egyéb, köztük a műszaki és az informatikai tudományok területén is, s ezeket a képzéseket partnerei körében is népszerűsíti.

A Bonafarm Csoport és a Széchenyi István Egyetem emellett közösen tervez a jövőben kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet folytatni, új termékeket létrehozni. Ezen felül kiemelt céljuk a precíziós technológiákban és a digitális megoldásokban jártas szakember-utánpótlás biztosítása is, hiszen a vállalatok életében ez elengedhetetlen a tartósan eredményes gazdálkodáshoz és a folyamatos fejlődés biztosításához.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 27. 10:05