Megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem két nagy baromfis céggel

Megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem két nagy baromfis céggel

agrarszektor.hu
Stratégiai megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem a hazai baromfitenyésztés meghatározó vállalkozásaival, a Bábolna Tetra Kft.-vel és a Bábolna Brojler Kft-vel. a 37. Bábolnai Gazdanapokon. Az együttműködés az intézmény gyakorlatorientált oktatási stratégiájának megvalósítása mellett kiterjed az agrár- és élelmiszeripar, valamint a versenyszféra számára nyújtott szolgáltatási portfólió kialakítására, továbbá a kutatás-fejlesztési és innovációs munka elmélyítésére.

Már csak néhány napig jelentkezhet a Portfolio agrárdíjaira!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 22-ig!

A Széchenyi István Egyetem stratégiai megállapodást kötött a hazai baromfitenyésztésben meghatározó Bábolna Tetra Kft.-vel és Bábolna Brojler Kft.-vel. A 37. Bábolnai Gazdanapokon aláírt együttműködés a már meglévő partnerségekre és a cégek Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karral fenntartott jó kapcsolatára épít. A Bábolna Tetra Kft. a világ harmadik legnagyobb tojóhibrid-tenyésztő vállalkozása, amelynek aktivitása mintegy 60 országra terjed ki. A Bábolna Brojler Kft. a hazai húshibridtenyésztés meghatározó szereplője, a cég ugyancsak széles körű nemzetközi tevékenységgel működik - írja közleményében az egyetem.

A szakmai együttműködésben az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara mellett a műszaki, az informatikai és a gazdaságtudományi területek képviselői is részt vesznek. A partnerség kiterjesztését az egyre növekvő hallgatói létszám és az intézményben folyó, több tudományágat együttesen érintő, interdiszciplináris kutatások is indokolják.

Az együttműködő felek a már meglévő közös tevékenységük mellett a jövőben újabb kutatás-fejlesztési és innovációs projektek indítását, új termékek létrehozását tervezik. A partnerség kiemelt célja a precíziós technológiákban és a digitális megoldásokban jártas szakember-utánpótlás biztosítása, amely a vállalatok életében elengedhetetlen a tartósan eredményes gazdálkodás és a nemzetközi versenyképesség fenntartásához, illetve a folyamatos fejlődés biztosításához.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?