Kiderültek a Master Good tervei: ezért építenek új gyárat a Ságának

Kiderültek a Master Good tervei: ezért építenek új gyárat a Ságának

agrarszektor.hu
Új gyárat tervez építeni a Ságának a Master Good, a Sárváron megvalósuló fejlesztéssel új piacokat célozna meg a cég. A beruházás várhatóan jövőre indulhat el, az új gépek telepítéséhez mintegy háromszor akkora terület szükséges, mint ami a mostani üzemben rendelkezésre áll. Ifj. Bárány László, a Master Good ügyvezetője az Indexnek elmondta, a csirketermékek esetében a lengyel áru már nem jelent a cég számára konkurenciát, ugyanakkor a húskészítményeknél még sokszor nehéz felvenni a versenyt a német és lengyel gyártókkal, ebben segíthet majd az új Sága-üzem.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Ságának tervezünk új gyárat építeni Sárváron, ahol a már bevált receptet kívánjuk követni. Törekszünk arra, hogy a fejlesztéssel új piacokon vethessük meg a lábunkat. Lényegében háromszor akkora terület szükséges a gépek telepítéséhez, mint ami a mostani üzemben rendelkezésre áll. Várhatóan jövőre indul a beruházás, amely munkahelymegőrző és teremtő erővel is bírhat majd

- mondta az Indexnek ifj. Bárány László, a Master Good ügyvezetője. Kiemelte azt is, hogy a koronavírus-járvány, az infláció és a háborúval hatásai miatt egész Európában drámaian visszaesett a fogyasztás. A cég árbevételének több mint 75 százalékát export teszi ki, így látszik, hogy a kontinensen a fogyasztás 10-20 százalékkal zsugorodott. A csirkehús iránti kereslet nem csökkent, azonban kevesebb kényelmi terméket vásárolnak a fogyasztók. 

Az emberek jóléte és vásárlóereje több éven keresztül várhatóan gyenge lesz, komoly megélhetési kihívásokkal kell majd szembenézniük. Nehéz menet előtt állnak a gyártók, a kereskedők és a vásárlók is. 

Azzal kapcsolatban mennyire nehéz most munkaerőt találni, a vezető tudatta, szükség van vendégmunkásokra. Közölte, a bérek emelkedésével a nehezebb fizikai munkát egyre kevésbé akarja a hazai lakosság elvégezni, akik képzést igénylő, jövedelmezőbb állásokat céloznak meg, ezért szükség van vendégmunkásokra.

Alkalmazunk vendégmunkásokat, elsősorban a Fülöp-szigetekről. Négy évvel ezelőtt mi voltunk az elsők, akik a Fülöp-szigetekről hoztak be vendégmunkásokat. Abban az időszakban 200 filippínó tartózkodott az országban, 40 százalékuk a Master Goodnál dolgozott. Mostanra ez a szám jóval több lehet. Jelenleg 260 filippínót alkalmazunk. Vannak, akik kétéves szerződéssel érkeznek, körülbelül 30 százalékuk visszatér szülőhazájába, 40 százalékuk hazautazik látogatóba, majd visszatér, 30 százalékuk azonnal hosszabbítaná a munkaszerződést. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?