Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
A koktélparadicsom-termesztésnek is vannak buktatói, ugyanúgy mint bármely más zöldség termelésének - írja közleményében az Árpád-Agrár Zrt.Bármely zöldség termesztésénél a kertész legfontosabb célja, hogy minél több termés teremjen a növényeken. A koktélparadicsom mennyiségét a beültetett tőszám határozza meg, azaz a négyzetméterenkénti tőszám, valamint a fajta terméspotenciálja, vagyis, hogy mire képes az adott fajta, illetve, hogy milyen hőmérsékletet tartunk akár az üvegházban, vagy a fóliasátorban. Ha egy picit vontatottabb az érés, akkor nagyobb bogyójú fürtöket kapunk, ha viszont egy direktebb, gyorsabb érés van, akkor kisebbek lesznek a bogyók a fürtön. A koktélparadicsom ízét az befolyásolja, hogy milyen tápanyagokat kap a növény, és mennyire gazdasg talajban termesztjük.
A biológiai növényvédelem jó megoldás lehet a koktélparadicsom termesztése során, például a rovarkártevők elleni védekezésnél. Az üvegházi molytetű ellen használhatunk például mediterrán poloskát, levéltetvek ellen fürkészdarazsakat, emellett biológiai input anyagokat is alkalmazhatunk mint például a sárga ragacsos szalagok. Ezek mind vegyszermentes termékek, így a beporzáshoz is választhatjuk a biológiai módszert, vagyis a poszméheket használatát.
<b>