Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Manapság már nagyon kevesen vannak, akik házilag gyűjtik be az évről évre szükséges vetőmagot, hiszen a legtöbben inkább a szakboltokban, kertészetekben, vagy a szupermarketekben vásárolják meg azokat. Pedig a termések után talán az egyik legszebb dolog, amivel a kertünk megajándékozhat minket minden évben, a vetőmag. Ráadásul a házi maggyűjtés nem csak költséghatékony, de így biztosak lehetünk benne, hogy olyan fajtát ültetünk majd, aminek a termésére valóban szükségünk van. Természetesen az otthoni maggyűjtést nem lehet minden növénynél megvalósítani, de a leveles zöldségekből, mint például a saláták, sóska, spenót, nagyon könnyen és egyszerűen fogható mag.
Magot akkor érdemes gyűjteni a növényről, amikor már teljesen kifejlődött, betakarítottuk róla a leveleket, és szinte már teljesen elszáradt. Fontos, hogy a magok ne érjenek túl, viszont ha lehetséges, akkor már mind kellően száraz legyen. A legegyszerűbb, ha az elszáradt, felmagzott növényt egy nagy zacskóba, vagy zsákba gyűjtjük úgy, ahogy van, arra viszont figyeljünk, hogy ilyenkor már könnyen kipotyognak a magok, ezért a lehető legóvatosabban hajtsuk végre ezt a műveletet. Ezután a száraz növényt egy vödör felett kezdjük el dörzsölgetni, így könnyedén kipotyognak majd belőle a magok. Ha ez megtörtént, akkor viszonylag gyenge szél, vagy egy ventilátor segítségével szabadítsuk meg a magokat a magháztól. A teljes siker érdekében 2-3 napig szárítsuk a magokat napos, száraz, esőtől, széltől, és a madaraktól védett helyen, majd ha ezzel megvagyunk, tegyük el a vetőmagokat egy légmentes zacskóba.