Filléres trükkök nemcsak kezdőknek: ezekkel garantáltan tiéd lesz a legszebb kert

Filléres trükkök nemcsak kezdőknek: ezekkel garantáltan tiéd lesz a legszebb kert

agrarszektor.hu
Sokan nem tudják, de számtalan olyan kerti munka van, amelynek elvégzésére a legideálisabb időpont reggel 7 óra előtt van, tehát hajnalban. Ilyenkor érdemes például locsolni, illetve gyomlálni, de a műtrágya és a rovarirtó kijuttatására is ez a legmegfelelőbb időszak. Összegyűjtöttük, melyek azok a kerti teendők, amelyeket ha már kora reggel elvégzünk, garantáltan miénk lesz a legszebb kert a környéken.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

1. Locsolás

A növényeknek az a legjobb, ha reggel locsoljuk meg őket. Ekkor ugyanis még nem tűz a nap, hűvös van, így a víz minimális része fog csak elpárologni, és több nedvesség kerül majd a talajba. Emellett a "hidratált" növények sokkal könnyebben és jobban ellen tudnak állni a forró, déli napsütésnek, ráadásul a hajnali öntözéssel a kártevőkkel és betegségekkel szemben is ellenállóbbak lesznek - írja a balconygardenweb.com.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

2. Növényvédő szer vagy műtrágya kijuttatása

Soha ne használjunk rovarirtót vagy lombtrágyát a legforróbb órákban, tehát késő délelőtt, vagy délután. A peszticidek, illetve műtrágyák legjobb felhasználási időpontja kora reggel, valamint alkonyatkor van, ilyenkor ugyanis a nap még nem tűzi a növényeket, és a tápanyagokat is sokkal jobban tudják hasznosítani. 

3. Gyomlálás

Reggel, amikor a talaj még nedves, az idő pedig hűvös, sokkal könnyebb gyomlálni is, hiszen egyszerűbben ki lehet húzni a nem kívánatos növényeket a földből. Ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy ebben az időszakban még csend honol mindenhol, egy kisebb séta során, pedig villámgyorsan kikapkodhatjuk a gazokat a kertből. 

4. Betakarítás

A zöldségek, gyümölcsök betakarításra a legjobb időpont a kora reggel. Ilyenkor ugyanis sokkal nagyobb a termések víztartalma, ráadásul az ízek és az eltarthatóságuk is jobb.

5. Ültetés és átültetés

A legjobb alkalom a növények ültetésre, átültetésre, amikor hűvös vagy felhős az idő, ez utóbbi nyáron leginkább kora reggel, vagy kora este esedékes. Ilyenkor a növények sokkal jobban tudnak alkalmazkodni az új helyzet és környezethez, és nem kell majd aggódnunk amiatt sem, hogy biztosan megmaradnak-e.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?