Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Öntözés
A tésztavíz a benne lévő sok ásványi anyag miatt alkalmas növények öntözésére, de csak akkor, ha már teljesen kihűlt. Sót is tartalmaz, ami túlzott mennyiségben károsíthatja a növényeket, ezért egy kevés csapvízzel vagy esővízzel kell hígítani.
Igazi tuning a növényeknek
A főzővíz egyfajta műtrágyaként is működik, fontos tápanyagokkal látja el a szoba-, kerti és balkonnövényeket - írja a balconygardenweb. Viszont ne locsoljunk túl sűrűn vele és túl sokat se használjunk belőle, különösen akkor, ha sok sóval főzzük a tésztát. Most pedig nézzünk további okokat, amiért érdemes alkalmazni:
- Ha nem túl sós a víz, akkor rendszeres használat mellett a levelek dúsabbak és szebbek lehetnek.
- A tésztavíz rendszeres használata teltebb és dúsabb leveleket eredményez. Emellett segít felgyorsítani a hasznos talajbaktériumok és gombák növekedését is.
- Ellenállóbbak lehetnek a betegségekkel szemben a növények és egészségesebben fejlődhetnek.
- Vizet takaríthatunk meg, hiszen így a már használt vizet tudjuk felhasználni, így egy csepp sem megy kárba, és kevesebbet kell megengednünk a csapot.
Ha pedig azt szeretnénk, hogy még ütősebb legyen a vizünk, akkor adjunk hozzá cukrot és tejet. Előbbiből csészénként egy teáskanálnyit, utóbbiból pedig nagyjából egy evőkanálnyit a teljes mennyiséghez. Ha ez megvan, akkor egy jól zárható edénybe öntsük bele a keveréket, és hagyjuk úgy néhány napig. Ezt követően nincs más dolgunk, csak felhígítani az oldatot tiszta vízzel 1:5 vagy 1:10 arányban, a kívánt koncentrációtól függően.